Η ΑΕΚ και τα συστήματά της (pics)

Το 3-5-2 απεδείχθη στην πράξη πως δεν λειτούργησε για την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η Ένωση από το 15' και έπειτα δέχθηκε πολλές φάσεις από την αριστερή πλευρά και όπως θα δείτε από την γραφική απεικόνιση της Opta υπάρχει εξήγηση.

Στο διάστημα 1-15 του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ η τριάδα των στόπερ είχε τις θέσεις που θα έπρεπε να έχει στον αγωνιστικό χώρο. Είναι χαρακτηριστικό πως στην αριστερή
πλευρά βρίσκονται συνολικά τέσσερις παίκτες. Μπακάκης, Λόπες είχαν βοήθειες από τον Κρίστιτσιτς, ενώ και ο Λιβάια υπήρχε ψηλά στην αριστερή πλευρά της επίθεσης.

Οι ισορροπίες αλλάζουν θεαματικά στο διάστημα 15-30. Εκεί δηλαδή που ο ΠΑΟΚ έκανε όλη τη ζημιά. Ο Λόπες από εκεί που είχε τρεις συμπαίκτες μαζί του, ξαφνικά έμεινε μόνος του στην αριστερή πλευρά. Ο Τσιγκρίνσκι έχει παρασυρθεί και από το βάθος που είχε στο κέντρο της άμυνας έχει έρθει στο πλευρό του Κρίστιτσιτς με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κενό στον άξονα.

Την ίδια ώρα όπως μπορείτε να δείτε στο δεξιό γράφημα και τις κινήσεις των παικτών του ΠΑΟΚ υπάρχουν τέσσερις παίκτες στην αριστερή πλευρά της ΑΕΚ. Ροντρίγκο, Λημνιός και βοήθειες από τους Μίσιτς και Ντόουγκλας δημιούργησαν άλυτο γρίφο στον Λόπες που μαζί με τον Μπακάκη έτρεχαν και δεν έφταναν για να περιορίσουν τη ζημιά.

Στο Β' ημίχρονο με την τετράδα στην άμυνα ο Νίκος Κωστένογλου και το πρέσινγκ ψηλά περιόρισε τη δράση των παικτών του ΠΑΟΚ. Παρέμεινε όμως “αχίλλειος πτέρνα” η αριστερή πλευρά. Εκεί όπου ο Λόπες εξακολουθούσε να παίζει ψηλά, πάνω από τη μεσαία γραμμή και να μην μπορεί να ελέγξει τον Λημνιό.

Την ίδια στιγμή τα στόπερ της ΑΕΚ ήταν επίσης ψηλά μη έχοντας γρήγορες επιστροφές, ενώ Βαρέλα και Κρέσπο ήταν μόνιμα έξω από την περιοχή του Ζίφκοβιτς.

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού η άμυνα της ΑΕΚ είχε τις καλύτερες τοποθετήσεις σε όλο το διάστημα του αγώνα. Λόπες, Τσιγκρίνσκι και Βράνιες ήταν μόνιμα κάτω από τη μεσαία γραμμή, με τον Μπακάκη να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες από την δεξιά πλευρά.
Keywords
Τυχαία Θέματα