Η Vivendi "πουλάει" τη Ubisoft

Τα προβλήματα τελειώνουν.

H Vivendi πουλάει όλες τις μετοχές της Ubisoft στις 5 Mαρτίου 2019 και βάζει τέλος στις διαμάχες μεταξύ των δύο εταιριών που ξεκίνησε το 2015.

Εδώ και 3 χρόνια η Ubisoft προσπαθεί να αποφύγει τις προσπάθειες της Vivendi να πάρει τον έλεγχο της εταιρίας και πιέστηκε τόσο που κατέφυγε σε Καναδούς μετόχους για να καταφέρει να κρατήσει τον έλεγχο. Στις αρχές του 2018 η Vivendi είχε καταφέρει

σύμφωνα με αναφορές να κατέχει το 27.27% της Ubisoft.

Όλο αυτό ξεκίνησε νωρίτερα το 2018 όταν η Vivendi άρχισε να πουλάει μετοχές στην κινεζική Tencent. Σίγουρα οι προσπάθειες της Ubisoft να προστατευθεί έπαιξαν ρόλο σε αυτήν την κίνηση και έως τώρα έχει καταφέρει να επαναγοράσει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών και να δεχθεί επενδύσεις από το Ontario Teachers Public Equities άλλα και την Tencent.

Για να μη σας κουράζουμε με αριθμούς και χρηματιστηριακά θα αναφέρουμε απλά πως αυτή τη στιγμή η Vivendi φημολογείται ότι έχει το 6.7% της Ubisoft και οι μετοχές αυτές κοστίζουν περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ελπίζουμε πως αυτός ήταν ένας από τους λόγους που η Ubisoft μας απογοήτευσε τα τελευταία χρόνια αλλά όπως όλα δείχνουν, αυτό θα αλλάξει αν πάρουμε σαν παράδειγμα το Assassin's Creed: Origins, αλλά και το επερχόμενο Assassin's Creed: Odyssey που όπως όλα δείχνουν από το preview του Παντελή Δασκαλέλου θα είναι ίσως το καλύτερο παιχνίδι της σειράς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ubisoft αλλά και τα παιχνίδια της μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει ή δεν παίζει κάποιο MMO θα τον βρείτε στο Facebook αλλά και το Twitter.

IGN Greece Fan Art διαγωνισμός της Ubisoft στην Ελλάδα E3 2018: Η ημερομηνία και ώρα της παρουσίασης της Ubisoft Ubisoft: Άρχισαν τα διακριτικά υπονοούμενα για το Watch Dogs 3;

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα