Η Quantic Dream εγκαταλείπει τα Playstation Exclusives

Έχει βρει νέο επενδυτή και θέλει να απλώσει τα φτερά της.

Η Quantic Dream, το studio πίσω από τα Heavy Rain, Beyond: Two Souls και Detroit: Become Human δεν θα αναπτύσσει πλέον παιχνίδια αποκλειστικά για PlayStation.

Αυτό το νέο ακολουθεί μια σειρά αντιπαραθέσεων για το στούντιο, και κυρίως ισχυρισμών για ανθυγιεινή

κουλτούρα στο στούντιο που αναφέρθηκε πριν από ένα χρόνο, από μια ομάδα Γάλλων δημοσιογράφων του Le Monde, του Canard PC και του Mediapart. Από την πλευρά της, η Quantic Dream χαρακτήρισε τις εκτενείς αναφορές ως "λάσπη" και στη συνέχεια άρχισε ήσυχα να μηνύει τους δημοσιογράφους που δημοσίευσαν την ιστορία.

Σε συνέντευξή που δημοσιεύθηκε σήμερα στο Variety, τα αφεντικά της Quantic Dream, David Cage και Guillaume de Fondaumière, ανέφεραν ότι η αποχώρηση τους από τις αποκλειστικότητες του PlayStation είναι μια νέα αρχή για την εταιρεία τους.

Η Quantic Dream έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για μελλοντικά έργα από την κινεζική NetEase, την ίδια εταιρεία που πρόσφατα επένδυσε στη νέα IP της Bungie, και εργάζεται πάνω στο Diablo Immortal ως μέρος μιας μακρόχρονης συνεργασίας με τη Blizzard.

"Στόχος μας είναι να είμαστε παρόντες σε όλες τις πλατφόρμες όπου υπάρχει κοινό που μπορεί να απολαύσει τις εμπειρίες μας", δήλωσε ο de Fondaumière. "Φυσικά, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε παιχνίδια στο PlayStation, μια πλατφόρμα που γνωρίζουμε πολύ καλά, αφού συνεργαστήκαμε με την Sony για 12 χρόνια, αλλά θα είμαστε επίσης παρόντες σε όλες τις άλλες σχετικές πλατφόρμες".

Ο Simon Zhu, της NetEase, δήλωσε ότι γνώριζε τους ισχυρισμούς εναντίον της Quantic Dream αλλά ήταν ικανοποιημένος ανεξάρτητα.

"Μια εταιρεία του μεγέθους μας δεν κάνει ελαφρές επενδύσεις και φυσικά έχουμε μεριμνήσει ιδιαίτερα για την ανάλυση όλων των πτυχών της Quantic Dream, ιδιαίτερα της κουλτούρας του studio. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς φροντίζουμε αυτά τα θέματα και στη δική μας εταιρεία. Μπορέσαμε να περάσουμε λίγο χρόνο με την ομάδα της Quantic Dream, να γνωρίσουμε την κουλτούρα στούντιο και δεν έχουμε δει τίποτα που να υποστηρίζει κανέναν από τους ισχυρισμούς που δημοσιεύονται από τον τύπο".

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει ή δεν παίζει θα τον βρείτε στο YouTube αλλά και το Twitch.

IGN GreeceDetroit: Become Human: Μία σκηνή , δύο αποτελέσματαDetroit: Become Human - E3 2016 vs. 2018 Demo Σύγκριση γραφικώνDetroit: Become Human DEMO -- Behind the Scenes With David Cage

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα