Η Ferrari επέστρεψε και οι… “ταύροι” ανησυχούν

Η σεζόν που ξεκίνησε για την Formula 1 είναι η σεζόν των αλλαγών και η σεζον που πολλοί περίμεναν πώς και πως.

Νέες ομάδες, δυνατά ονόματα του χώρου της αυτοκίνησης, όπως η Alfa Romeo και Aston Martin που μπήκαν σ’ ένα πρωτάθλημα που “φώναζε” πως χρειαζόταν μία αλλαγή, μία “ένεση” τονωτική για να κερδίσει και πάλι το ενδιαφέρον του κοινού. Στο σύνολο της σεζόν και

όχι στο τέλος ή στην τελευταία του… στροφή όπως πέρσι.

Ο Έλληνας “μάγος” της Ferrari

Ο Νίκος Ταμπάζης είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα της Formula 1 στο κομμάτι της σχεδίασης και της αεροδυναμικής των μονοθεσίων και αποτέλεσε μέλος της Dream Team της Scuderia της εποχής Σουμάχερ.

Ο “μάγος” της αεροδυναμικής Νικόλας Τομπάζης

Ο Έλληνας σχεδιαστής επέστρεψε στην Ferrari και σχεδίασε την F1-75, το νέο μονοθέσιο της Ιταλικής ομάδας και αυτό από μόνο του ήταν ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τους Ιταλούς.

Η Ferrari τα τελευταία χρόνια μιλούσε συνεχώς για τον κινητήρα που έρχεται και θα κάνει τη διαφορά, κινητήρα όμως δεν βλέπαμε, μέχρι φέτος.
Από τα δοκιμαστικά ακόμα, το “αλογάκι” έδειξε ότι είναι και πάλι… καθαρόαιμο και ικανό να τρέξει ασταμάτητο κάθε κούρσα.

Στο Μπαχρέιν έκανε… όργια στα δοκιμαστικά και πήρε την Pole Position με τον Λεκλέρκ στο τιμόνι.

Ferrari are BACK pic.twitter.com/5r0U8jdG8q

ESPN F1 (@ESPNF1) March 19, 2022

Προφανώς και οι αντίπαλοι της ομάδας παρέμεναν φαβορί απλά και μόνο από τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του Φερστάπεν με τον “ταύρο” της Red Bull.

Ο κινητήρας της Ferrari δούλεψε στην εντέλεια, όχι μόνο στα μονοθέσια των Λεκλέρκ και Σάινθ, αλλά και στα μονοθέσια της Haas και Alfa Romeo.

Η Ferrari έκανε το 1-2 στον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος δείχνοντας πως επέστρεψε για τα καλά και πως η Red Bull, κυρίως και η Mercedes θα πρέπει να ανησυχούν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)

Ειδικά οι “ταύροι” απογοήτευσαν στον πρώτο αγώνα, καθώς εγκατέλειψαν και τα δύο μονοθέσια με πρόβλημα στη μετάδοση, αν και οι κακές γλώσσες, που διαψεύστηκαν όμως, έκαναν λόγο για “ερασιτεχνικό” λάθος της ομάδας που υπολόγισε λάθος τα καύσιμα με αποτέλεσμα να μείνουν τα μονοθέσια και να μην καταφέρουν να τερματίσουν.

Red Bull take home ZERO points pic.twitter.com/ym1WLkFjyw

ESPN F1 (@ESPNF1) March 20, 2022


Ότι και να ήταν το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί μέσα σε λίγες μέρες, καθώς έρχεται το 2ο GP στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

This footage of Leclerc’s battle with Verstappen is absolutely incredible

(via @F1)pic.twitter.com/r1mdeUTmbw

ESPN F1 (@ESPNF1) March 21, 2022 Το 1-2 η Ferrari 910 μέρες μετά

Η Ferrari έκανε το 1-2 με Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ, μπαίνοντας τρομερά δυνατά στο νέο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.
Από πότε έχει να συμβεί αυτό; Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 910 μέρες.
Η Ferrari είχε να δει κάτι παρόμοιο από το GP της Σιγκαπούρης το 2019, σε εκείνο το Grand Prix η Scuderia είχε κάνει το 1-2 με τους Φέτελ και Λεκλέρκ.

Ferrari have taken pole and won the opening Grand Prix 7 times in F1 history.

Every time they have gone on to win the Championship pic.twitter.com/93zYmzMYi3

ESPN F1 (@ESPNF1) March 21, 2022

Έκτοτε πέρασαν, όπως γράψαμε και πιο πάνω 910 ημέρες στις οποίες το “Άλογο” δεν πέρασε και τις καλύτερες ημέρες της ιστορίας του.

Σε ό,τι αφορά τον Λεκλέρ αυτή είναι η πρώτη του νίκη από τον αγώνα στην Μόντσα τον Σεπτέμβριο του 2019.
Η Ferrari έστειλε το μήνυμα σε όλους πως επέστρεψε και επέστρεψε για να βρεθεί και πάλι στην κορυφή του πρωταθλήματος και στους οδηγούς αλλά και στους κατασκευαστές, που το 2020 ήταν 6η και το 2021 στην 3η θέση. Όπως και να έχει όπως ανέβασε και στο instagram στον λογαριασμό της η F1 ο Λεκλέρκ και ο Σάινθ το… καταχάρηκαν στην απονομή….

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)

Keywords
Τυχαία Θέματα