Γουίλιαμς-Γκος: «Το πνευματικό κομμάτι είναι πιο σημαντικό από το τακτικό»

Ο Αμερικανός γκαρντ τόνισε πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ότι ο Ολυμπιακός απέχει δύο νίκες από την κατάκτηση της EuroLeague και εστίασε στο πνευματικό κομμάτι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γουίλιαμς-Γκος:

Για το πώς αισθάνεται για την πρόκριση στο Final Four: “Είναι απίστευτο συναίσθημα. Είναι κατόρθωμα και τιμή να φτάνεις στο

Final Four, ειδικά φέτος με τόσες καλές ομάδες, που ήταν ανταγωνιστικές, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Ξέρετε, με τους τραυματισμούς, νέους παίκτες που ήρθαν στα μέσα της σεζόν. Το κερδίσαμε αυτό και νιώθω ξεχωριστά”.

Για το αν έχει ανταλλάξει κάποιο μήνυμα με τους πρώην συμπαίκτες του από την Ρεάλ ενόψει του ημιτελικού: “Όχι δεν έχω ανταλλάξει κάποιο μήνυμα. Για να είμαι ειλικρινής έχω καιρό να μιλήσω μαζί τους. Ο τελευταίος με τον οποίο μίλησα ήταν ο Έντι (σ.σ Ταβάρες) μετά την νίκη μας στο Game 4 (σ.σ κόντρα στην Μπαρτσελόνα), που μου έστειλε συγχαρητήρια”.

Για το αν αισθάνεται περίεργα που θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του: “Δεν είναι καθόλου περίεργο. Αυτοί θέλουν να κάνουν το repeat και εμείς να πάμε στον τελικό. Δεν είναι περίεργο. Είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό που έχουμε εδώ και ανυπομονώ για την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας”.

Για το γεγονός ότι πέρσι αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Ρεάλ και πώς θα διαχειριστεί αυτό το παιχνίδι επειδή θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο με τον Ολυμπιακό: “Ο στόχος μας είναι η EuroLeague. Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε αυτό τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ο στόχος είναι να νικήσουμε. Είμαστε δύο παιχνίδια μακριά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τον ημιτελικό. Εντάξει, είναι κόντρα στην πρώην ομάδα μου, αλλά είναι απλώς ο ημιτελικός. Μετά θα έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι, οπότε θα είναι ένα ωραίο Σαββατοκύριακο και ανυπομονώ”.

Για το γεγονός ότι Ολυμπιακός και Ρεάλ γνωρίζονται πολύ καλά: “Το θέμα με τα Final Four είναι ότι είναι εντελώς διαφορετικοί οι αγώνες σε σχέση με την κανονική περίοδο. Δεν έχει σημασία τι έχεις κάνει. Είναι 40 λεπτά και όλοι έχουν την ευκαιρία τους να νικήσουν. Είναι βασικό να μείνεις ψύχραιμος, επειδή προφανώς τα συναισθήματα είναι έντονα. Αυτό είναι το Νο1 και το δεύτερο είναι η προσπάθεια. Να ελέγξεις τα ριμπάουντ και να είσαι η πιο σκληρή ομάδα”.

Για το αν έχει κάποιον αντίπαλο παίκτη στο μυαλό του ενόψει του ημιτελικού: “Θα είναι σπουδαίο απλώς να νικήσουμε. Να βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο”.

Για το γεγονός ότι πέρυσι με την Ρεάλ – κόντρα στην Παρτίζαν – πήγε στο Final Four με ανατροπή και φέτος έκανε το ίδιο με τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μπαρτσελόνα και αν αισθάνεται ότι αυτό βοηθάει μία ομάδα για να πάει στους τελευταίους αγώνες στην καλύτερη δυνατή της κατάσταση: “Νομίζω ότι έχει σημασία. Πέρυσι το γεγονός ότι παίξαμε τρία σερί παιχνίδια με την πλάτη στον τοίχο και πήγαμε στο Final Four για να αντιμετωπίσουμε μία Μπαρτσελόνα που είχε προκριθεί με “σκούπα” έπαιξε ρόλο στον ημιτελικό.

Νομίζω ότι όλα αυτά που αντιμετωπίσαμε φέτος και το γεγονός ότι έπρεπε να νικήσουμε στην Βαρκελώνη το Game 5 για να προκριθούμε στο Final Four ήταν ένα καλό τεστ για εμάς. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που ποτέ δεν έχει κατακτήσει τον τίτλο το Νο1 της κανονικής περιόδου. Ίσως έχει παίξει ρόλο. Θεωρώ ότι είναι τρελό στατιστικό. Η regular season δεν έχει σημασία στα playoffs ή στο Final Four και είναι μοναδική εμπειρία”.

Για το αν είναι πιο σημαντική η πνευματική ή η τακτική προσέγγιση: “Νομίζω η πνευματική. Γιατί μπορείς να είσαι άρτιος τακτικά, αλλά αν δεν είσαι συγκεντρωμένος δεν έχει σημασία. Νομίζω ότι το πνευματικό κομμάτι έρχεται πρώτο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα