Γουέστ Χαμ-Νιούκαστλ 1-5: Χάρμα ιδέσθαι…

Η Νιούκαστλ διέλυσε με 5-1 την Γουέστ Χαμ σε εξ’ αναβολής αναμέτρηση στο Λονδίνο, για την 7η αγωνιστική στην Αγγλία, μεταξύ της 15ης γηπεδούχου που παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία (27 βαθμοί, οι 21 εντός έδρας, ποσοστό 78%) και της 3ης Νιούκαστλ (50 βαθμοί, σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 20 χρόνια). Εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες σε σχέση με ένα χρόνο πριν!

Το 0-1 ο Γουίλσον στο 6′ από πάσα του Σεν Μαξιμέν και το 0-2 στο 13΄ ο Ζοέλιντον από ασίστ του Σερ, για να μειώσει σε 1-2 ο Ζουμά με κεφαλιά από κόρνερ του

Μπάουεν, για την Γουέστ Χαμ που είχε και δοκάρι στα 43” σε πολύ καλό πρώτο μέρος στο βροχερό Λονδίνο, με ρυθμό και 11 τελικές! Το 1-3 από λάθος του Αγκέρ ο Γουίλσον στο 46′ για να κανει το 1-4 ο Ίσακ στο 82′ και το τελικό 1-5 ο Ζοέλιντον στο 90′.

Ο επιθετικός της Νιούκαστλ Κάλουμ Γουίλσον, σκόρερ την προηγούμενη αγωνιστική με την Μάντσεστερ Γιουνάιτετ, έχει 12 γκολ κόντρα στη Γουέστ Χαμ στην Πρέμιερ Λιγκ σε 13 ματς με δυο ομάδες, την Μπόρνμουθ και την Γουέστ Χαμ!

50ο ραντεβού των δυο ομάδων (23 νίκες Νιούκαστλ, 14 Γουέστ Χαμ), με την Γουέστ Χαμ να έχει μια νίκη στα έξι τελευταία στο Λονδίνο.

Δυο νίκες στα οκτώ τελευταία ματς για την Γουέστ Χαμ, εντός έδρας με Νότιχγαμ Φόρεστ και Σαουθάμπτον. Ήταν αήττητη εντός έδρας σε πέντε ματς! Tρίτη χειρότερη επίθεση με 26 γκολ.

Τέσσερις σερί νίκες η Νιούκαστλ, μετά από πέντε ανεπιτυχή αποτελέσματα. 20 γκολ παθητικό, καλύτερη άμυνα στην κατηγορία, με 13 ματς χωρίς να δέχεται γκολ! Και με +19 βαθμούς σε σχέση με την περυσινή συγκομιδή βαθμών!

Ο τεχνικός της Γουέστ Χαμ Ντέιβιντ Μόγες, ο οποίος συμπλήρωσε 150 ματς στον πάγκο της ομάδας και είναι 2ος πίσω από τον Ρέντναπ (269), έχει μία νίκη στα 9τελευταία εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος με την Νιούκαστλ (1-3-5). Το ποσοστό νικών του πάντως στο 37% είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του συλλόγου, αν και η βαθμολογική συγκομιδή πριν το ματς ήταν στο -18 σε σχέση με την περυσινή σεζόν!

Keywords
Τυχαία Θέματα