Γουάνγκ-Σάκκαρη 2-1: «Σοκ» στο Louis Armstrong (vid)

Η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο του US Open! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και νούμερο 3 του ταμπλό στο Αμερικανικό Grand Slam έπεσε θύμα έκπληξης, με την Ζινγιού Γουάνγκ να παίρνει με ανατροπή τη μεγαλύτερη νίκη-πρόκριση της νεαρής καριέρας της.

Η Κινέζα απώλεσε το πρώτο σετ (3-6) αλλά στα δύο επόμενα ήταν πολύ συγκεντρωμένη στις κρίσιμες στιγμές και με 7-5, 7-5 σε 2 ώρες και 45 λεπτά αγώνα, πανηγύρισε την πρόκριση στον 3ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει

μία εκ των Άλισον Ρίσκε και Καμίλα Οσόριο.

Το ματς:

Αφεντικό στο πρώτο σετ του αγώνα η Μαρία Σάκκαρη, άρχισε εξαιρετικά και κάνοντας δύο μπρέικ (δέχθηκε ένα), έφτασε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στο 6-3. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μαρία είχε έξι ευκαιρίες για μπρέικ και μετουσίωσε τις δύο σε μπρέικ. Η Ελληνίδα πήρε 35 πόντους, ενώ η Κινέζα 24.

Στο δεύτερο σετ η κατάσταση αντιστράφηκε και η Σάκκαρη δέχθηκε πρώτη μπρέικ για το 3-1 της Γουάνγκ. Είχε ευκαιρία για να πάρει πίσω το μπρέικ στο επόμενο ακριβώς γκέιμ αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε και η Γουάνγκ έφτασε στο 4-1. Εκεί η Σάκκαρη θα μπορούσε να τα παρατήσει αλλά δεν το έκανε και παίρνοντας δύο σερί γκέιμ μείωσε σε 4-3, όμως η Κινέζα έκανε ξανά μπρέικ για το 5-3. Ούτε από αυτό δεν πτοήθηκε η Μαρία. Έκανε μπρέικ (5-4), έσωσε set point στο αμέσως επόμενο γκέιμ και στο σερβίς της Κινέζας στο 5-5 είχε «χρυσή» ευκαιρία για νέο μπρέικ. Δεν το έκανε ποτέ, αντ’ αυτού η Γουάνγκ έκλεισε το σετ στο σερβίς της Ελληνίδας με 7-5. Σε ένα σετ με 5 μπρέικ και συνολικά 12 break point.

Στο τρίτο σετ το νούμερο 3 του ταμπλό στο US Open ξεκίνησε καλύτερα και έκανε το μπρέικ για το 2-1. Όμως, η 21χρόνη Κινέζα πήρε πίσω το μπρέικ λίγο αργότερα για να ισοφαρίσει σε 3-3. Από εκεί και έπειτα οι δύο κοπέλες κράτησαν αλώβητα τα σερβίς τους, δεν είχαμε ούτε break point, μέχρι το τελευταίο γκέιμ του αγώνα όπου η Γουάνγκ έκανε το πολυπόθητο μπρέικ και έκλεισε το ματς στο 7-5.

Τα σετ: 3-6, 7-5, 7-5

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γουάνγκ-Σάκκαρη 2-1, Σοκ, Louis Armstrong,gouangk-sakkari 2-1, sok, Louis Armstrong