Γνωστά... δυνατά χαρτιά


Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι και η δεύτερη Λίβερπουλ κράτησαν ατόφιο τον βασικό – πετυχημένο – κορμό τους. Προβάλουν και πάλι σύμφωνα με τους αναλυτές του αγγλικού πρωταθλήματος ως μεγάλα φαβορί με την ομάδα του Μάντσεστερ να εκκινεί ως πρώτο.

Η Τότεναμ μοιάζει με δυνατό τρίτο πόλο στην κούρσα του εφετινού ποδοσφαιρικού μαραθωνίου στο νησί και προβάλει ως πρώτη υποψήφια για να… μπει σφήνα στις πρώτες δύο θέσεις της βαθμολογίας.

Η Άρσεναλ δεν άλλαξε ιδιαίτερα, ενισχύθηκε στην επίθεση, μένει να φανεί αν θα αλλάξει στην άμυνα. Διαφορετικά δύσκολα μπορεί να ονειρεύεται υπερβάσεις.


Το εφετινό στοίχημα της Τσέλσι ονομάζεται Φρανκ Λάμπαρντ. Στην μετά Αζάρ εποχή, οι «μπλε» ξεκινούν τη χρονιά με πολλά ερωτηματικά για το τι ακριβώς θα παρουσιάσουν στο χορτάρι.

Όσο για τη Γιουνάιτεντ, πήρε στόπερ με στόχο να αλλάξει επίπεδο η αμυντική συμπεριφορά της και ποντάρει στα νιάτα και τη φιλοδοξία για να ανέβει σε άλλο επίπεδο επιστρέφοντας στην πρώτη τετράδα.

Αυτοί είναι οι πρώτοι έξι του περυσινού πρωταθλήματος και οι βασικές αλλαγές τους….

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Ο Γκουαρντιόλα δε μπορεί παρά να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το περυσινό ρόστερ που έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου. Η Σίτι κράτησε όλους τους βασικούς παίκτες που έχει στο ρόστερ της κατά συνέπεια πρόσθεσε ότι ο Ισπανός προπονητής θεωρούσε απολύτων απαραίτητο
Απέκτησε τον Ροντρίγκο Ερνάντεθ από την Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι 80 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο Ανχελίνιο επέστρεψε στην Αγγλία μετά τη θητεία του στην PSV έναντι 12 εκατομμυρίων για να δώσει μια επιπλέον λύση στο αριστερό άκρο της άμυνας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς οι «πολίτες» προβάλουν ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου για μια ακόμη σεζόν και όχι άδικα.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Αντίστοιχα ήσυχο καλοκαίρι πέρασε μετεγγραφικά και η Λίβερπουλ. Η κάτοχος του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ κράτησε αναλλοίωτο το ρόστερ που πέρυσι κυνήγησε μέχρι τέλους τη Σίτι στο πρωτάθλημα και τελικά κατέλαβε την κορυφή της Ευρώπης. Ο Γιούργκεν Κλοπ αποθέωσε ουκ ολίγες φορές στη διάρκεια του καλοκαιριού τους ποδοσφαιριστές του για όσα εντυπωσιακά πέτυχαν πέρυσι και δεν είχε σκοπό να αλλάξει την εξαιρετική χημεία των «κόκκινων» αυτή τη χρονιά.

ΤΣΕΛΣΙ

Η Τσέλσι είναι η μοναδική από τις πρώτες έξι ομάδες του βαθμολογικού πίνακα στην Πρέμιερσιπ που άλλαξε προπονητή. Ο άνθρωπος που φόρεσε για 13 χρόνια τη φανέλα των Λονδρέζων έκανε μόλις πέρυσι τέτοια εποχή το προπονητικό του ντεμπούτο στη Ντέρμπι Κάουντι και την Τσάμπιονσιπ, όμως ήταν αρκετά πειστικό για να του εμπιστευτούν το πλάνο της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Αναμφίβολα από τους «μπλε» έφυγε ο παίκτης ορχήστρα της επίθεσης Έντεν Αζάρ που θα αγωνίζεται πλέον στη Ρεάλ Μαδρίτης και μοναδική σημαντική προσθήκη είναι αυτή του Κόβατσιτς. Στόχος των Λονδρέζων είναι να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα που δίνει και εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

ΤΟΤΕΝΑΜ

Η 4η του πρωταθλήματος πέρυσι ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, έχασε αυτό το καλοκαίρι τον δεξιό οπισθοφύλακα Τρίπιερ που μετακόμισε στην Μαδρίτη και τον Γιορέντε που όμως είχε ρόλο εναλλακτικής λύσης στο ρόστερ. Σημαντικότερη προσθήκη είναι ο Εντομπελέ από τη Λιόν, προκειμένου να δώσει σκληράδα και αποτελεσματικότερη ανασταλτική λειτουργία στο σπουδαίο ποδοσφαιρικό… οικοδόμημα του Ποτσετίνο. Ο νεαρός Σεσινιον αποκτήθηκε για να αποτελέσει επιπλέον λύση στην αριστερή πλευρά της επίθεσης. Την τελευταία στιγμή των μεταγραφών υπέγραψε στους Λονδρέζουν με μονοετή δανεισμό και οψιόν αγοράς από την Μπέτις ο Λο Σέλσο.
Κατά τους ειδικούς η Τότεναμ προβάλει ως μοναδική υποψήφια ομάδα για να απειλήσει να… σπάσει την περυσινή πρώτη δυάδα των Σίτι και Λίβερπουλ.

ΑΡΣΕΝΑΛ

Οι σημαντικές αλλαγές στο οικοδόμημα των «κανονιέρηδων» έγιναν στον άξονα και είναι δύο. Στη θέση του μόνιμου ηγέτη τα τελευταία χρόνια στον κέντρο της άμυνας Κοσιελνί αποκτήθηκε ο 18χρονος Σαλιμπά από τη Σεντ Ετιέν και την τελευταία στιγμή των μεταγραφών ο έμπειρος Βραζιλιάνος Νταβίντ Λουίζ από την Τσέλσι.
Σημαντικότατη προσθήκη και αυτή τη επιθετικού Πεπέ, δεύτερου σκόρερ πέρυσι στο πρωτάθλημα Γαλλίας με τη Λιλ. Μάλιστα γι’ αυτόν ο Ουνάι Έμερι ξόδεψε 80 εκατομμύρια ευρώ. Από την ομάδα έφυγε και ο Ράμσεϊ που συνεχίζει την καριέρα του στη Γιουβέντους. Η Άρσεναλ έχει μεγάλη ποιότητα και δύναμη στη γραμμή κρούσης, καλείται όμως να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την αμυντική λειτουργία της προκειμένου να διεκδικήσει τίτλους.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

Με τον Σόλσκιερ να μην αλλάζει πολλά κομμάτια του παζλ της Γιουνάιτεντ θα ξεκινήσει η εφετινή σεζόν για τους «κόκκινους διάβολους». Η απόκτηση του Μαγκουάιρ για το κέντρο της άμυνας είχε κόστος 87 εκατομμύρια ευρώ και ελπίδα του Σόλσκιερ είναι να… συμμαζευτεί η περυσινή κάκιστη ανασταλτικά εικόνα της ομάδας.
Ο 21χρονος Μπισάκα (δεξιός μπακ από την Κρίσταλ Πάλας με 55 εκατομμύρια ευρώ) και ο 21χρονος Ουαλός εξτρέμ Ντάνιελ Τζέιμς από τη Σουόνσι είναι ακόμη δύο προσθήκες στις οποίες υπολογίζει πολύ ο Νορβηγός για το παρόν και το μέλλον.
Από τους κόκκινους διάβολους αποχώρησαν Βαλέντσια και Ερέρα, ο πρώτος στα 33 του ο δεύτερος πηγαίνοντας στην Παρί Σεν Ζερμέν στα 29 του χρόνια. Επίσης οι «κόκκινοι διάβολοι έβαλαν στα ταμεία τους 80 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση του Λουκάκου στην Ίντερ.
Keywords
Τυχαία Θέματα