Γκριεζμάν, ο 24ος Γάλλος της Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα κατέβαλε τη ρήτρα των 120 εκατομμυρίων ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης κάνοντας δικό της τον Αντουάν Γκριεζμάν, σε ένα σίριαλ που είχε το πρώτο επεισόδιό του το καλοκαίρι του 2018, όταν ο Γάλλος είχε αρνηθεί την πρόταση της νυν ομάδας του για να παραμείνει κάτοικος Μαδρίτης.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής γίνεται ο 24ος Γάλλος ποδοσφαιριστής που φοράει τη φανέλα των «Μπλαουγράνα». Αφήνοντας κατά μέρους τα...προπολεμικά πεπραγμένα και παίρνοντας ως
σημείο εκκίνησης το 1948, ο Ζουλ Ρομπισκό είχε κάνει την αρχή μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, για να ακολουθήσει ο Λουσιέν Μούλερ από το 1965 έως το 1968.

Σχεδόν 30 χρόνια μετά ο Λορόν Μπλον διεύρυνε τη «γαλλική οικογένεια», δίνοντας τη σκυτάλη στους Κριστόφ Ντουγκαρί, Φρεντερίκ Ντεού, Ρισάρ Ντουτρουέλ, Εμανουέλ Πετί, Φιλίπ Κριστανβάλ, Λουντοβίκ Ζουλί, Λουντοβίκ Συλβέστρ, Λιλιάν Τουράμ, Τιερί Ανρί, Ερίκ Αμπιντάλ, Ζερεμί Ματιέ και Λουκά Ντιν. Στο υπάρχον δυναμικό των πρωταθλητών Ισπανίας ήδη υπάρχουν ακόμη δύο πρωταθλητές κόσμου, ο Σαμουέλ Ουμτιτί κι ο Ουσμάν Ντεμπελέ, ενώ τη γαλλική παροικία συμπληρώνουν οι Κλεμόν Λονγκλέ και Ζον-Κλερ Τοντιμπό.
Keywords
Τυχαία Θέματα