Γκουαρδιόλα: «Θα ήθελα πολύ να προπονήσω σε Μουντιάλ, Euro ή Kόπα Αμέρικα»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν σχεδιάζει να αποχωρήσει σύντομα από τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά έχει συχνά σκεφτεί πώς θα ήταν να καθοδηγήσει μια Εθνική ομάδα και τονίζει ότι θα του άρεσε να αναλάβει την πρόκληση μιας διοργάνωσης Παγκοσμίου Κυπέλλου ή Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Θα ήθελα πολύ να βρεθώ σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, σε ένα Euro, σε ένα Copa America», δήλωσε στο Reuters.

«Το σκέφτομαι πάντα. Αλλά εξαρτάται από πολλά, πάρα πολλά πράγματα. Αν συμβεί, ωραία. Αν δεν συμβεί, είναι επίσης μια χαρά».

Μετά την κατάκτηση 12 εγχώριων τίτλων πρώτης κατηγορίας σε Ισπανία, Γερμανία και Αγγλία, ο Γκουαρντιόλα πέρασε μια σεζόν χωρίς τρόπαια με τη Σίτι την περασμένη περίοδο. Παρά τις καυστικές κριτικές για την αποτυχία σε όλα τα μέτωπα, ο Γκουαρδιόλα είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει να «αποδείξει ότι οι επικριτές του έχουν άδικο» όταν η αγγλική ομάδα ξεκινήσει από την αρχή την επόμενη σεζόν.

«Θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να το κάνω, δεν θέλω να έχω αυτά τα συναισθήματα που άφησε η περασμένη σεζόν», πρόσθεσε.

«Γιατί όταν κερδίζουμε, το κρασί έχει καλύτερη γεύση μετά, κοιμάσαι καλύτερα. Δεν ξέρω προπονητή που χάνει παιχνίδια και κοιμάται σαν μωρό. Δεν συμβαίνει. Πρέπει να ανησυχείς. Αυτό είναι μέρος της ζωής μας».

Στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων του Γκουαρδιόλα είναι να κερδίσει ένα δεύτερο Champions League με τη Σίτι και αν διασταυρωθούν ξανά οι δρόμοι τους με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο μεγάλος αντίπαλός του, ο Κάρλο Αντσελότι, δεν θα βρίσκεται εκεί, μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Βραζιλίας.

Οι δύο τους αντιμετώπισαν ο ένας τον άλλον πέντε φορές στη φάση των νοκ-άουτ του Champions League, με τον Ιταλό να βγαίνει νικητής σε όλες εκτός από μία.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν», είπε ο Γκουαρδιόλα. «Αλλά είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που δεν είναι πια στη Μαδρίτη γιατί με κερδίζει συνέχεια και δεν χρειάζεται να τον αντιμετωπίζω πια».

Ο Ισπανός πρόσθεσε ότι είναι μη ρεαλιστικό να περιμένει κανείς να κερδίζει τα πάντα κάθε χρόνο και είπε ότι ακόμη και οι πιο επιτυχημένοι αθλητές χάνουν περισσότερα από όσο κερδίζουν.

«Κέρδισα 12 εγχώρια πρωταθλήματα σε 16 χρόνια. Δεν είναι άσχημα, θα έλεγα. Αλλά δεν μπορείς να κερδίζεις συνέχεια. Δεν μπορώ να κερδίζω το Champions League συνέχεια», πρόσθεσε.

«Ο Μάικλ Τζόρνταν, ο καλύτερος αθλητής που έχω δει ποτέ στη ζωή μου, κέρδισε έξι πρωταθλήματα NBA σε 15 χρόνια. Ο Τάιγκερ Γουντς, ένας απίστευτος παίκτης του γκολφ, ο Τζακ Νίκλαους, δεν ξέρω πόσα έχει. Αλλά έχασαν περισσότερα Grand Slam από όσα κέρδισαν. Συμβαίνει».

Απολαμβάνοντας τις σύντομες του διακοπές στη Βαρκελώνη, ο Γκουαρδιόλα είπε ότι προσπαθεί απλά να ζήσει μια «κανονική ζωή» πριν η Σίτι ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο ανανεωμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 14 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου.

«Ξυπνάω αργότερα και δεν είμαι με τους παίκτες. Προσπαθώ να ζήσω αυτό που θα ήταν μια κανονική ζωή. Πηγαίνω σε συναυλίες, ξαπλώνω στον καναπέ, διαβάζω βιβλία. Μπορώ να παίζω γκολφ όταν μου το επιτρέπει το σώμα μου. Βλέπω σειρές που μου προτείνουν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της σεζόν να παρακολουθήσω, κάτι που δεν μπορώ να κάνω. Και θέλω να σας πω κάτι. Συνήθως, κάνω τα ίδια πράγματα που κάνετε κι εσείς στη ζωή σας».

Keywords