Αποσύρθηκε ο Αθηναίου: «Όταν ξεκίνησα ήμουν απλώς ένα παιδί με μια μπάλα στα χέρια»

Σε ηλικία 37 ετών ο Έλληνας γκαρντ αποφάσισε πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και ανακοίνωσε την απόσυρση του, ύστερα από μία πορεία 19 ετών στο επαγγελματικό μπάσκετ.

Ο Αθηναίου αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Άρη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, Περιστέρι,

Αρμάνι Μιλάνο και Μπιλμπάο και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ελλάδας, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με τα “γαλανόλευκα”.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Αθηναίου:

Και κάπως έτσι ύστερα από 19 χρόνια επαγγελματικής πορείας στα γήπεδα ήρθε η στιγμή να πω το πιο δύσκολο «αντίο». Όταν ξεκίνησα ήμουν απλώς ένα παιδί με μια μπάλα στα χέρια, γεμάτο όνειρα, που ποτέ δεν φανταζόταν πως αυτή η διαδρομή θα με πάει τόσο μακριά.

Περήφανος για όσα έζησα, αποχωρώ γεμάτος, όχι γιατί έσβησε η αγάπη, αλλά γιατί μέσα μου ξέρω πως αυτός ο κύκλος έκλεισε όπως ακριβώς τον ήθελα: με αξιοπρέπεια, με καθαρή συνείδηση, και κυρίως με την καρδιά γεμάτη.

Ευχαριστώ όλες τις ομάδες που με αγκάλιασαν σε κάθε σταθμό της καριέρας μου. Συμπαίκτες που περάσαμε άπειρες ώρες μαζί,προπονητές που με πίστεψαν αλλά κ όσους με αμφισβήτησαν καθώς με έκαναν να ξεπεράσω τα όρια μου.

Μα πάνω απ’ όλα, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που μου στάθηκε σαν βράχος σε κάθε στιγμή της καριέρας μου κ υπέμενε τις δύσκολες μέρες. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε δύο ακόμα ανθρώπους. Τους δύο Γιώργηδες (Πάνου κ Δημητρόπουλο). Ο ένας δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας, αλλά ήταν οι δύο άνθρωποι που με βοήθησαν να κάνω πράξη τα επαγγελματικά μου όνειρα και ήταν στο πλάι μου σε κάθε μου βήμα.

Τα λέμε ξανά. Με άλλο ρόλο, αλλά με την ίδια αγάπη!

Με σεβασμό

Γιάννης Αθηναίου

View this post on Instagram

A post shared by Giannis Athinaiou (@johnathi17)

Keywords
Τυχαία Θέματα