Γκολ παντού στην πρώτη αγωνιστική

Η ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας μας έχει δώσει ήδη στοιχεία που δημιουργούν προσδοκίες για ακόμη καλύτερα πράγματα στη συνέχεια του θεσμού.

Πρώτο και καλύτερο, ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει αναμέτρηση χωρίς γκολ. Σε 13 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Ρωσίας με την Αίγυπτο για την 2η αγωνιστική, δεν υπάρχει λευκή ισοπαλία, γεγονός που μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί για τους λάτρεις
του αθλήματος. Ακόμη και σε περιπτώσεις που ορισμένα παιχνίδια δε μας… συγκίνησαν με το θέαμά τους, είχαν τουλάχιστον κάποιο ή κάποια γκολ.

Τον επιθετικό… τόνο μάλιστα τον δίνει η γηπεδούχος Ρωσία, που όχι μόνο κέρδισε και τα δύο παιχνίδια της έως τώρα, αλλά πέτυχε και ρεκόρ επίτευξης τερμάτων για γηπεδούχο ομάδα, ισοφαρίζοντας τα 8 τέρματα που είχε πετύχει η Ιταλία το 1934.

Σε 13 αναμετρήσεις έχουν επιτευχθεί 29 τέρματα με τη μπάλα πάντως να παίζει μέχρι τώρα περίεργα παιχνίδια στους αμυντικούς, αφού τα 5 από τα 29 είναι αυτογκόλ! Και σε αυτό τον τομέα ενδεχομένως να έχουμε ρεκόρ, καθώς τα περισσότερα σε Μουντιάλ είναι 6 αυτογκόλ στη διοργάνωση του 1998.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό των μέχρι τώρα αναμετρήσεων είναι πως γίνονται ντέρμπι. Στο τέλος της πρώτης αγωνιστικής, μόλις τα τρία από τα 12 παιχνίδια έληξαν με τον νικητή να έχει διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ. Η Ρωσία με την Σαουδική Αραβία, η Κροατία με τη Νιγηρία και το Βέλγιο με τον Παναμά.

Το σύνηθες σκορ της διοργάνωσης στην πρώτη αγωνιστική είναι το 1-0, αφού τα έξι από τα 12 παιχνίδια είχαν αυτό το σκορ. Άλλα τέσσερα παιχνίδια έληξαν με σκορ 2-1. Δύο από τις τρείς ισοπαλίες ήταν με σκορ 1-1 και ακόμη μια με σκορ 3-3.

Ο Ρώσος Τσερίσεφ σκόραρε τρείς φορές στην πρεμιέρα και μία στο παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής, φτάνοντας τα 4 γκολ και είναι με παιχνίδι περισσότερο πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τα τρία γκολ κόντρα στους Ισπανούς έχει τρία από την πρώτη κιόλας αγωνιστική.
Keywords
Τυχαία Θέματα