Γκιλ at the buzzer! (video)

Με φόλλου στην εκπνοή ο Άντονι Γκιλ έσωσε την Χίμκι χαρίζοντας της την νίκη απέναντι στην μαχητική Μάλαγα με σκορ 68-66! Οι Ισπανοί προηγήθηκαν 63-68, αλλά έκλεισαν άσχημα το ματς.

Η Μάλαγα έπαιζε ένα από τα τελευταία της χαρτιά για πρόκριση στα πλέι-οφ στη Μόσχα χωρίς τους τραυματίες Νέντοβιτς και Μπρουκς και έφτασε στο… αμήν την Χίμκι φέρνοντας το παιχνίδι στο δικό της ρυθμό από την αρχή. Η Ουνικάχα κράτησε τους Ρώσους μόλις στους 9 πόντους (!) στο πρώτο δεκάλεπτο (όλους από τον Σβεντ), αλλά και η ίδια δεν τα πήγε πολύ καλύτερα, πετυχαίνοντας μόλις 10. Είναι χαρακτηριστικό
ότι οι δύο ομάδες είχαν μαζί 8/37 σουτ (!!) στην πρώτη περίοδο.

Τελείως διαφορετική εικόνα στο δεύτερο μέρος, με την Μάλαγα να βρίσκει συνεργασίες, πολλούς πρωταγωνιστές (Σουάρεθ, Σερμαντίνι, Βατσίνσκι, ακόμα και τον Σολουάδε), την ώρα που ο Σβεντ έφτανε μεν τους 17 πόντους στο ημίχρονο, αλλά κανείς άλλος από τους συμπαίκτες του δεν είχε περισσότερους από τους 5 του Τζένκινς. Αποτέλεσμα 31-39 για τους Ισπανούς, που είχαν μπει στη θέση του οδηγού.

Ελάχιστα άλλαξαν στην τρίτη περίοδο. Η Ουνικάχα έφτασε τη διαφορά ως το +10 αφού η Χίμκι ήταν τραγική στο μακρινό σουτ (4/25 στο 30΄), εντούτοις ήταν η δράση του Τάιλερ Χάνικατ αυτή που μείωσε τη διαφορά στο -6 για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με τη λήξη της τρίτης περιόδου (49-55).

Το δεύτερο rotation της Μάλαγα με Ντιάθ, Ντίεθ και Σολουάδε δεν άντεξε στην επιθετικότητα του Χάνικατ, που με προσωπικές προσπάθειες ισοφάρισε για λογαριασμό της Χίμκι σε 55-55. Η Μάλαγα έμεινε για 4.5 λεπτά χωρίς πόντο (χάρη και την εξαιρετική δουλειά του Βιάλτσεφ στην άμυνα των γηπεδούχων), αλλά όταν αντέδρασε έτρεξε 6-0 σερί και προηγήθηκε 57-63. Σε αυτό το σημείο ο Μακάλουμ έχασε δύο βολές, ο Σβεντ σκόραρε για τρεις αλλά ο Βατσίνσκι τον μιμήθηκε (60-66, 2:02 για το φινάλε). Εντούτοις αυτοί ήταν και οι τελευταίοι πόντοι για τους Ανδαλουσιάνους στο παιχνίδι. Η Χίμκι έστω και στο φινάλε άφησε τα τρίποντα και με τρία δίποντα από Χάνικατ και Άντερσον (2) ισοφάρισε σε 66-66. Ο Βατσίνκσι αστόχησε σε τρίποντο, ο Σβεντ τον μιμήθηκε (2/12), αλλά ο Άντονι Γκιλ έδρασε σαν από μηχανής Θεός και χάρισε στην Χίμκι τη νίκη με νικητήριο φόλλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα