Γκεντ: Το προφίλ των Βέλγων αντιπάλων του ΠΑΟΚ ( pics)

Το επόμενο ευρωπαϊκό εμπόδιο για τον ΠΑΟΚ είναι η Γάνδη.

Η βελγική ομάδα με το προσωνύμιο “τα βουβάλια” βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας στο βελγικό πρωτάθλημα (σ.σ. Pro League) με απολογισμό 13 νίκες, 8 ισοπαλίες και 7 ήττες. Την ίδια στιγμή, έχει αποκλειστεί στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου από την Μπριζ.

Επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας είναι ο Χέιν Βανχέζμπρουκ. Ο 58χρονος τεχνικός είναι αυτός που την οδήγησε και στην κατάκτηση του μοναδικού

της πρωταθλήματος τη σεζόν 2014/15 αλλά ακολούθως, δοκίμασε την τύχη του στην Άντερλεχτ προτού επιστρέψει το 2020 στη Γάνδη. Έκτοτε μετράει 38 νίκες, 16 ισοπαλίες, 20 ήττες (124-67 γκολ). Το 3-4-2-1 είναι το σύστημα που κυριαρχεί στις προτιμήσεις του.

Φέτος η ομάδα του είναι στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στο βελγικό πρωτάθλημα και προσπαθεί να πάρει το εισιτήριο για τα play offs του πρωταθλήματος. Έχει αποκλειστεί από την ημιτελική φάση του Κυπέλλου στην έδρα της από την Μπριζ.

Το “σπίτι” της είναι η “Ghelamco Arena”, το πλέον πρόσφατα ανεγερθέν ποδοσφαιρικό γήπεδο του Βελγίου καθώς ολοκληρώθηκε το 2014 και φιλοξενεί είκοσι χιλιάδες θεατές.

Από το ξεκίνημα της σεζόν μετείχε στο Europa Conference League. Αντιμετώπισε τη Βαλερένγκα ως πρώτη αντίπαλο, εμπόδιο το οποίο υπερκέρασε χάρη στη νίκη της με 4-0, αφού ηττήθηκε στη Νορβηγία 2-0. Ακολούθως τέθηκε αντιμέτωπη με τη λετονική Ρίγα, 2-2 το ματς στο Βέλγιο, 0-1 στη Λετονία. Στα Play Off έπαιξε με την πολωνική Ρακόβ γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 εκτός και παίρνοντας την πρόκριση για τους ομίλους χάρη στο 3-0 στην έδρα της.

Πολύ πιο εύκολα αποδείχθηκαν τα πράγματα στον 2ο όμιλο που μετείχε μαζί με τις Ανόρθωση, Παρτιζάν και Φλόρα Τάλιν, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και μία ήττα, που της έδωσε και την απευθείας πρόκριση στη φάση των “16”.

Keywords
Τυχαία Θέματα