"Γκάζια" την κατάλληλη στιγμή!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού κατάφερε στην περσινή προετοιμασία να συνθέσει με επιτυχία ένα παζλ αμέτρητων κομματιών, που ήταν ατάκτως ερριμένα στο προπονητικό του πλάνο. Ήταν ένα σπάνιο κατόρθωμα, καθώς ο Μαρτίνς ανέλαβε να φέρει εις πέρας, το ολικό "face lift" του Ολυμπιακού, παρά το γεγονός πως και ο ίδιος ήταν νέο μέλος στο σύλλογο. Έναν χρόνο μετά και με την ομάδα
του να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια της σεζόν, τα δεδομένα φαντάζουν πιο θετικά για εκείνον.

Αν και δεν κατάκτησε κάποιον τίτλο, κέρδισε την αποδοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και της ερυθρόλευκης εξέδρας. Η διοίκηση της ομάδας φρόντισε να διατηρήσει το 80% του ρόστερ και να προχωρήσει σε ποιοτικές επιλογές εν όψει της νέας σεζόν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς από το ξεκίνημα της προετοιμασίας στο Γκνιεβίνο της Πολωνίας έχει να λέει για το πόσο πιο απολοποιημένη είναι η δουλειά του φέτος, χάρη στην ομοιογένεια του ρόστερ. Κάθε παίκτης γνωρίζει τον άλλο σε μεγάλο βαθμό, οι ρόλοι είναι διακριτοί και η αγωνιστική φιλοσοφία ευκρινής προς όλους. Αντιστοίχως ο Μαρτίνς εύκολα μπορεί να διακρίνει ποιος λοξοδρομεί και ποιος δεν βαδίζει μαζί του προς την κατεύθυνση που έχει χαράξει εδώ και έναν χρόνο.

Πρόκειται για έναν επαγγελματία που έχει αποδείξει πως δεν χαρίζεται σε κανένα, ούτε καν στα... δικά του παιδιά και ίσως αυτός είναι ο βασικός λόγος αποδοχής του προσώπου του, από το σύνολο των παικτών. Ο Μαρτίνς χτύπησε το πρώτο καμπανάκι αμέσως μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ, παρά το ευρύ 5-0. Η χθεσινή προπόνηση στο Στανς περιείχε το επόμενο και εξίσου ηχηρό μήνυμα, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να βάζει "γκάζια" κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των ασκήσεων, ζητώντας υψηλή ένταση από τους παίκτες του.

Καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς το πρώτο παιχνίδι με τη Βικτόρια Πλζεν για τον β' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζεται να μιλήσει για τρίτη φορά. Πλέον θα το κάνει με βάση την κατάρτιση του βασικού κορμού που υπολογίζει για τα σημαντικά φιλικά με Ντιναμό Κιέβου, Αμβούργο και Νότιγχαμ Φόρεστ.
Keywords
Τυχαία Θέματα