Γκασπερίνι: «Αφιερωμένη στο Μπέργκαμο η πρόκριση!»

Γκασπερίνι: «Αφιερωμένη στο Μπέργκαμο η πρόκριση!»mkatsafaΠέμ, 02/11/2021 - 15:30

Οι «μπεργκαμάσκι» μετά την ισοπαλία χωρίς τέρματα που είχαν πάρει στο πρώτο παιχνίδι στον ιταλικό Νότο από τους «παρτενοπέι», επιβλήθηκαν 3-1 στη ρεβάνς και μετά από 58 ολόκληρα χρόνια θα έχουν την  ευκαιρία να διεκδικήσουν το 2ο τρόπαιο στην ιστορία τους (είχε κατακτήσει το Κύπελλο το 1963), με αντίπαλο τη Γιουβέντους.

Δύο γκολ του Ματέο Πεσίνα και ένα του Ζαπάτα, έδωσαν στην Αταλάνατα τη μεγάλη νίκη, την οποία

ο Γκασπερίνι αφιέρωσε στον πολυπαθή λαό του Μπέργκαμο: «Είναι μεγάλη ικανοποίηση. Την αφιερώνουμε στους οπαδούς μας. «Η λύπη δεν ζει αυτές τις στιγμές μαζί τους και η επίτευξη του στόχου του τελικού είναι ένα σημάδι συνέχειας». Μάλιστα η μοναδική κατάκτηση Κυπέλλου από την Αταλάντα ήρθε το 1963, με αντίπαλο την Τορίνο, την άλλη μεγάλη ομάδα της πόλης. 
«Θα σκεφτούμε αργότερα τον τελικό. Για εμάς είναι ήδη μια μεγάλη επιτυχία. Όταν έρθει η στιγμή θα παίξουμε με μια εξαιρετική ομάδα όπως η Γιουβέντους, που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Τώρα έχουμε πολλά σημαντικά παιχνίδια, θα φιλοξενήσουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό θα είναι ένα γεγονός για όλο το Μπέργκαμο».

Στη συνέχεια ο Γκασπερίνι αναφέρθηκε στις μεταπτώσεις που παρουσιάζει στην απόδοση της η ομάδα του: «Δεν έχουμε χάσει ποτέ την εμπιστοσύνη στην ομάδα, επιτυγχάνουμε αποτελέσματα με μεγάλη συνέπεια. Το παιχνίδι της Κυριακής με την Κάλιαρι θα είναι το 13ο παιχνίδι σε 40 ημέρες, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Το να περιμένω περισσότερα από την Αταλάντα, μου φαίνεται δύσκολο. Ας προσπαθήσουμε να παίξουμε το καλύτερο που μπορούμε».

ΙΤΑΛΙΑ - Serie A - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Atalanta - Ποδόσφαιρο Off Off mkatsafa Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Atalanta ΙΤΑΛΙΑ Ο προπονητής της Αταλάντα, Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι αφιέρωσε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας στους οπαδούς της ομάδας. Article publish on Πέμ, 02/11/2021 - 15:30 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα