Γκάρι Πέιτον: «Ο Γιάννης είναι από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών!» (vid)

Ο Γκάρι Πέιτον ή αλλιώς ο «The Glove» έχει μείνει στην ιστορία ως ο κορυφαίος αμυντικός όλων των εποχών στο NBA.

Ο θρύλος των Σόνικς ήταν ο καλεσμένος της «δικής» μας Δώρας Παντέλη για την στήλη “meet and greet” του επίσημου NBA Fan Club στην Ελλάδα και σχολίασε μεταξύ άλλων την καριέρα και την

πορεία του «δικού μας» Γιάννη αλλά και με εκμυστηρεύτηκε ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που είχε ποτέ… και δεν είπε αυτόν που νομίζετε!

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο : «Στην αρχή δεν πίστευα ότι ήταν ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Στην αρχή ακόμα μάθαινε το παιχνίδι. Πλέον έχει προσθέσει και το σουτ μέσης απόστασης έχει αρχίσει να γίνεται ένας ολοκληρωμένος παίκτης! Είναι πολύ δύσκολο όπως ξέρετε να τον σταματήσεις στο ανοιχτό γήπεδο. Θα ήθελα όμως να τον δω να ποστάρει στην ρακέτα με την πλάτη στο καλάθι και να «τιμωρήσει» πολλούς παίκτες πιο κοντούς από αυτόν. Αλλά τώρα απλά γίνεται όλο και καλύτερος κάθε χρόνο, κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου παίκτη δυο συνεχόμενες φορές συν τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού μια φορά, κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα πέρυσι και φέτος είχε μια αξιοπρεπή πορεία στα play offs και πιστεύω πως ο Γιάννης θα γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες που θα έχουν παίξει ποτέ στο NBA αν δεν είναι ήδη…»

Για τον δυσκολότερο αντίπαλο: «O Τζον Στόκτον ήταν αυτός για τον οποίο προετοιμαζόμουν αρκετά. Νομίζω ότι μου δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από κάθε άλλο παίκτη γιατί έκανε σχεδόν ότι έκανα και εγώ και τα έκανε εύκολα, παίζοντας σχεδόν μόνο 30-32 λεπτά και είχαμε ίδια στατιστικά, όταν εγώ έπαιζα 44 λεπτά! Ήταν σίγουρα αυτός που με απασχολούσε περισσότερο από όλους τους αντιπάλους!»

Για το πως προετοιμαζόταν πριν από τα παιχνίδια: «Η φιλοσοφία μου ήταν να πηγαίνω έτοιμος στα παιχνίδια, να κάνω trash talking ώστε να μπαίνω στο μυαλό των άλλων, να παίζω άμυνα αλλά και να τα δίνω όλα στην επίθεση. Δεν άφησα ποτέ κανέναν να με αλλάξει, γιατί εάν το έκανα θα γινόμουν ευάλωτος και δεν το ήθελα. Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να κάνω τον αντίπαλο μου να νιώθει δέσμιος μου… Ποτέ δεν προετοιμάστηκα για κάποιον ήθελα να σκέφτονται όλοι ότι προετοιμάζονται για εμένα! Ποτέ δεν προετοιμάστηκα για κανέναν ήθελα να λένε όλοι «αύριο θα βρω τον Πέιτον απέναντι μου πρέπει να βρω τρόπο να παίξω…»   

Keywords
Τυχαία Θέματα