Γκαγκάτσης: «Δεν ήταν πετυχημένη η λειτουργία της κάρτας υγείας»

Συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την «κάρτα υγείας ποδοσφαιριστή». Την Πέμπτη ξεκίνησε η απολογία των κατηγορουμένων με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση να λέει πως δεν γνώριζε τίποτα για την εταιρεία με την οποία υπέγραψε η ελληνική ομοσπονδία τη σύμβαση, αλλά ούτε έλεγξε την οικονομική της κατάσταση.

Στην απολογία του στάθηκε στον Γιώργο Ορφανό, τονίζοντας πως ο τελευταίος φοβόταν πως θα του «έτρωγε»
τη βουλευτική έδρα στη Θεσσαλονίκη, συμπληρώνοντας πως ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, είχε φτάσει μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού για να μην πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου, με την οποία θα παρουσιαζόταν το πρόγραμμα για την κάρτα υγείας.

Ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Super League, στη συνέχεια είπε πως η ματαίωση της συνέντευξη Τύπου το 2006 δεν οφειλόταν στη μη εξασφάλισης άδειας, και δεν είχε τεθεί ποτέ τέτοιο ζήτημα. Ωστόσο στα τέλη του 2007 έμαθαν στην ΕΠΟ γι αυτό το θέμα και θεωρεί πως η μη έκδοση άδειας οφειλόταν σε υπονόμευση από τον Γιώργο Ορφανό.

Η απολογία του συνεχίστηκε εξηγώντας πως ο τότε αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Οικονομίδης είχε επισκεφτεί πολλές φορές υπουργούς, οι οποίοι του έλεγαν να προχωρήσουν με την Κάρτα Υγείας. Το 2008, όταν είχε φύγει ο Γιώργος Ορφανός από τη θέση του, ο κ. Γκαγκάτσης υποστήριξε ότι είχε πάρει από την πολιτεία τη διαβεβαίωση ότι θα τελειώσει το θέμα, αλλά δεν περίμενε τι ζημιά που θα γίνει επί μία τριετία.

«Δεν ήταν πετυχημένη η λειτουργία της κάρτας υγείας. Εμείς θέλαμε να εξεταστούν τα παιδιά. Το έργο δεν προχώρησε γιατί δεν μας βοήθησαν για να προχωρήσει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γκαγκάτσης.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή, όταν και θα απολογηθούν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Συνολικά 22 άτομα είναι κατηγορούμενοι για το οικονομικό σκάνδαλο της «Κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή»
Keywords
Τυχαία Θέματα