Γιβραλτάρ – Λιθουανία 0-1: Προβάδισμα με …σερβιτόρο Σλίβκα!

Το ματς έγινε στο Αλγκάρβ της Πορτογαλίας, με τη ρεβάνς να διεξάγεται την Τρίτη στο Κάουνας. Η ομάδα που θα ηττηθεί συνολικά στα δύο ματς, θα υποβιβαστεί στη League D.

Το Γιβραλτάρ, στάθηκε καλά στα πρώτα λεπτά της συνάντησης, όμως στο 26′ τα πράγματα δυσκόλεψαν, όταν σε μία αντεπίθεση της Λιθουανίας, ο τερματοφύλακας Κόουλινγκ, ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Τσέρνιτς και αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη.

Η Λιθουανία πίεσε στη συνέχεια του α’ για ένα γκολ,

όμως οι Σλίβκα και Τσέρνιτς έχασαν καλές ευκαιρίες.

Στο β’, ο τεχνικός των τυπικά φιλοξενούμενων, Εντγκάρας Γιανκάουσκας, έριξε δεύτερο επιθετικό στο ματς, τον Κούτσις, ο οποίος έμελλε να δώσει τη λύση στην ομάδα του, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την Εθνική, με κοντινή κεφαλιά, μετά από γλυκιά σέντρα του Σλίβκα από δεξιά, στο 60ό λεπτό.

Λίγο πριν, αλλά και λίγο μετά το γκολ, η Λιθουανία, είχε δοκάρια σε σουτ των Γκινέιτις και Τσέρνιτς.

Το Γιβραλτάρ, είδε την αριθμητική ισορροπία να αποκαθίσταται στο 71′, καθώς ο στόπερ των Λιθουανών, Γκιρντβάινις, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Οι Ρ. Τσιπολίνα, Άνσλι και Ντε Μπαρ, είχαν ευκαιρίες για την ισοφάριση, όμως το Γιβραλτάρ, έμεινε για 11ο συνεχόμενο ματς χωρίς γκολ και η Λιθουανία έχει για τα καλά τον πρώτο λόγο.

Γιβραλτάρ (Ρίμπας): Κόουλινγκ – Σέρτζεντ (86′ Ντε Χάρο), Ρ. Τσιπολίνα, Λόπες, Ολιβέρο – Ρόναν (29′ Μπάντα), Άνσλι, Χάρτμαν, Ουόκερ (74′ Σκάνλον), Μπρίτο (74′ Ρουίθ) – Ντε Μπαρ.
Λιθουανία (Γιανκάουσκας): Ζούμπας – Λάσιτσκας, Ούτκους, Γκιρντβάινις, Σίρβις (82′ Ούπστας) – Σλίβκα (82′ Βέρμπιτσκας), Γκινέιτις – Νοβικόβας, Ρομανόφσκι (46′ Κούτσις), Τσέρνιτς (88′ Ντόλζνικοφ) – Παουλάουσκας (74′ Κλιμάβιτσους).

Keywords
Τυχαία Θέματα