Γιοβίτσεβιτς: «Η πρόκριση αφιερωμένοι σε όλους τους Ουκρανούς»

Ο τεχνικός της ουκρανικής ομάδας δήλωσε πως η πρόκριση επί της Ρεν ήταν μια ανταμοιβή της δουλειάς που γίνεται από τους παίκτες του, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει κάποια στιγμή η ομάδα του στο Ντόνετσκ και να αγωνιστείς τη φυσική της έδρα.

Αρχικά, ο Γιοβίτσεβιτς δήλωσε: «Ήταν πολύ σημαντικό. Αυτός ο αγώνας ήταν για εσένα, Ουκρανία, ήταν για τη χώρα μας, για την Ουκρανία. Δε βρίσκω τα λόγια αυτήν τη στιγμή, ήμασταν παρόντες μέχρι το τέλος. Θα μπορούσατε σχεδόν να πείτε ότι πεθάναμε στο γήπεδο, ότι αφήσαμε τα κομμάτια μας εκεί. Αυτή η νίκη είναι μια ανταμοιβή

για τη δουλειά μας. Σεβασμός στους παίκτες μου, είμαι υπερήφανος για αυτούς».

Στη συνέχεια, ο Κροάτης τεχνικός αναφέρθηκε και στην επιθυμία του να επιστρέψει η ομάδα του στη φυσική της έδρα: «Είναι όνειρό μου, ότι η ομάδα μου θα μπορέσει μια ημέρα, να παίξει σε ένα εντός έδρας γήπεδο, γεμάτο φιλάθλους».

Τέλος, ο προπονητής της Σαχτάρ αναφέρθηκε και στους Ουκρανούς που ζουν στη Βαρσοβία, όπου δίνει η ομάδα του, τους ευρωπαϊκούς της αγώνες: «Η φάση των 16 μας δίνει την ευκαιρία να τους ξαναδούμε, μας δίνουν δύναμη. Όσο προκρινόμαστε, θα μπορούμε να τους βλέπουμε δούμε. Χωρίς ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δε θα πηγαίναμε στη Βαρσοβία. Προσωπικά, εάν είχαμε αποκλεισθεί, δε θα είχα δει την οικογένειά μου. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, να ζούμε στους ρυθμούς των βομβαρδισμών και των σειρήνων. Πρέπει να σκεφθούμε την τακτική, αλλά πάνω από όλα, θέλουμε να ξυπνήσουμε το πρωί ζωντανοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα