Γιουβέντους-Σεβίλλη 1-1: Ισοπαλία ελπίδας με buzzer-beater!

Με την άνεση και την ποιότητα της ομάδας που γνωρίζει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη πως να φτάνει πάντα στο τέλος στο Europa League, η Σεβίλλη με ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον 7ο τελικό της ιστορίας της στη συγκεκριμένη διοργάνωση, απέναντι σε μια νωθρή και βαρετή Γιουβέντους, η οποία κατάφερε να πάρει πολύτιμη ισοπαλία στην τελευταία φάση με γκολ του Γκάτι.

Οι Ιταλοί απείλησαν πρώτοι

στο 12’ στο ανοικτό γήπεδο, αλλά η μπάλα από την προσπάθεια του Κόστιτς πέρασε άουτ, με την ισπανική απάντηση να έρχεται δύο λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Οκάμπος και τον Στσέζνι να μπλοκάρει. Στο 19′ ο Βλάχοβιτς αστόχησε από εξαιρετική θέση, αν και μάλλον ήταν εκτεθειμένος στην πάσα του Κόστιτς.

Κι αφού στο 24’ ο Οκάμπος και πάλι δεν μπόρεσε να σημαδέψει την εστία από πλεονεκτική θέση, στο 26’ μια υπέροχη μετάβαση των Ισπανών έφερε το προβάδισμα για το σύνολο του Μεντιλίμπαρ, ο Τόρες βρήκε περίφημα τον Οκάμπος στο δεξί άκρο με τον Εν Νεσίρι να ανοίγει το σκορ τελειώνοντας την τέλεια αντεπίθεση και φτάνοντας τα 16 γκολ μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ενώ προ αυτού είχε 2.

Στο τρίλεπτο που ακολούθησε η Γιουβέντους ήταν ακόμη σε σοκ με τους Οκάμπος και Εν Νεσίρι να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για το 0-2. Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου παρά την αναγκαστική αλλαγή του Οκάμπος, ο σύλλογος της Ανδαλουσίας απώλεσε ακόμη δύο ευκαιρίες με τον Ράκιτιτς στο 40’ και τον Εν Νεσίρι στο 45+2’ έχοντας συνολικά 12 επιθετικές προσπάθειες και 5 προς την εστία, ενώ οι αναιμικοί Τορινέζοι δεν είχαν προσπάθεια προς την εστία του Μπόνο!

Η είσοδος τον Κιέζα και Ίλινγκ Τζούνιορ έδωσε μια σπίθα στην επίθεση των γηπεδούχων, δίχως πάντως να δημιουργήσουν τη μεγάλη απειλή προς την εστία της Σεβίλλης. Είναι ενδεικτικό πως η πρώτη προσπάθεια προς την εστία για την ομάδα του Ανιέλι ήρθε στο 63’ με σουτ του Ίλινγκ Τζούνιορ που εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ των Ισπανών.

Έχοντας ηρεμία και αυτοκυριαρχία στο παιχνίδι της η Σεβίλλη φαινόταν ικανή να διατηρήσει το υπέρ της 1-0 ως προίκα για τον δεύτερο αγώνα σε 7 βράδια στο “Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν” με τους Ιταλούς να γκρινιάζουν για πέναλτι στο 87′ σε φάση του Ραμπιό.

Τελικά ο επιμένων νικά, αφού στην τελευταία φάση του αγώνα και ύστερα από κόρνερ του Κιέζα ο Γκάτι σημείωσε το 1-1 αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς!

Γιουβέντους: Στσέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι (61’ Γκάτι), Άλεξ Σάντρο, Κουαδράδο, Μιρέτι (46’ Κιέζα), Λοκατέλι, Ραμπιό, Κόστιτς (46’ Ίλινγκ Τζούνιορ), Ντι Μαρία (70’ Πογκμπά), Βλάχοβιτς (61’ Μίλικ)

Σεβίλλη: Μπόνο, Νάβας, Μπαντέ, Γκούντελ, Ακούνια, Φερνάντο, Ράκιτιτς, Οκάμπος (34’ Mοντιέλ), Τόρες (74’ Γκόμες), Χιλ (81’ Λαμέλα), Εν Νεσίρι

Keywords
Τυχαία Θέματα