Γιουβέντους: Ο «Μπαρμπ(ι)έρης» της Κυρίας

Οι λέξεις είναι φτωχές για να συνοψίσει κάποιος την εφετινή σεζόν της Γιουβέντους, αλλά υπάρχει και φως…! Μέσα από τα οικονομικά προβλήματα, τις τιμωρίες, την αφαίρεση βαθμών, τα πρόστιμα, βγαίνει και κάτι θετικό. Ένας ακόμη νεαρός της «Μεγάλης Κυρίας» του ιταλικού ποδοσφαίρου πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του στο Καμπιονάτο με την ομάδα των μεγάλων, το όνομα του Τομάζο Μπαρμπιέρι.

Ήδη ψήνονται και έχουν μπει στο χορό… Φάμπιο Μιρέτι, 19 ετών, με 22 συμμετοχές φέτος στο πρωτάθλημα και άλλες 6 πέρσι. Ματίας Σούλε, 20 χρονών, 11 συμμετοχές φέτος και άλλες τρεις

την περσινή σεζόν. Νίκολο Φατζιόλι, 22 ετών και ίσως ο πιο «έμπειρος» με 21 εμφανίσεις και 2 γκολ. Ένζο Μπαρενετσέα, 21 ετών και 3 συμμετοχές. Ο Μπαρμπιέρι έχει πλέον είχε υπογράψει πριν δύο χρόνια συμβόλαιο δεσμεύοντάς τον με τον σύλλογο μέχρι τον Ιούνιο του 2026. Είναι ο τελευταίος νεαρός που αφιερώνει το μέλλον του στη «Γηραιά Κυρία» μαζί με τους Σάμουελ Ίλινγκ-Τζούνιορ και Αλεσάντρο Πίο Ρίτσιο. Μονάχα η Βερόνα (9) και η Τορίνο (6) έχουν χρησιμοποιήσει περισσότερους παίκτες που έχουν γεννηθεί από το 2001 και μετά…Η Γιούβε έχει βάλει 5 σε αυτή την δύσκολη σεζόν για την ομάδα.

5 – Only Verona (9) and Torino (6) have fielded more starting players born since 2001 than Juventus (5) in #SerieA this season:

Fabio Miretti – 2003
Matìas Soulé – 2003
Tommaso #Barbieri – 2002
Enzo Barrenechea – 2001
Nicolò Fagioli – 2001

Project.#SassuoloJuventus

— OptaPaolo (@OptaPaolo) April 16, 2023

Ο Τομάζο Μπαρμπιέρι θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη έκπληξη στο αρχικό σχήμα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι απέναντι στη Σασουόλο, όμως με την εφετινή κατάσταση στον σύλλογο όλα είναι πιθανά. Ο Ιταλός προπονητής έχει δώσει φέτος αρκετές ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές από την δεύτερη ομάδα των «μπιανκονέρι» και ο 20χρονος είναι ένας από αυτούς. Σ’αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως ο Χουάν Κουαδράδο χρειαζόταν λίγη ξεκούραση πριν από την ρεβάνς εναντίον της Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα για τον προημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Έτσι, με τον Ματία Ντε Σίλιο τραυματία και εκτός αποστολής, επέλεξε να ρίξει στα βαθιά τον 20χρονο.

Ο νεαρός έκανε αίσθηση για πρώτη φορά την διοίκηση της Γιουβέντους σε ένα φιλικό τεστ το καλοκαίρι του 2019. Τότε, ήταν μόλις ένας 17χρονος που ανέβαινε στις τάξεις της Novara, αλλά κατάφερε να εντυπωσιάσει στη μονομαχία του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ένα χρόνο αργότερα, η Γιουβέντους υπέγραψε τον έφηβο για 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Εντάχθηκε αμέσως στις τάξεις του Next Gen αντί να περνά χρόνο με την Primavera.

Ο Ιταλός μπορεί να παίξει είτε ως μπακ, είτε ως εξτρέμ. Λειτουργεί κυρίως στη δεξιά πλευρά, αλλά μπορεί επίσης να καλύψει και την αριστερή πλευρά. Ο Μπαρμπιέρι συμμετείχε επίσης στην καλοκαιρινή περιοδεία του συλλόγου στις ΗΠΑ, κάνοντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση εναντίον της Chivas. Συμμετείχε επίσης στην πρώτη ομάδα σε ένα φιλικό τεστ του Δεκεμβρίου με την Άρσεναλ κατά την διάρκεια της διακοπής λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Όμως, όσον αφορά τους επίσημους αγώνες, εμφανίστηκε μόνο για λίγα λεπτά εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League. Ως εκ τούτου, αυτό ήταν και το πλήρες ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα και η πρώτη του εμφάνιση στη Serie A.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Mapei Stadium εναντίον της Σασουόλο, ξεκινώντας ως δεξί ακραίο μπακ με διάταξη 3-5-2 Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στηρίζει και τον πολλά υποσχόμενο αμυντικό που έχει κάνει 19 εμφανίσεις στη Serie C με τη Juventus NextGen αυτή τη σεζόν. Προϊόν της Novara Academy, έκανε το ντεμπούτο του Γμε την φανέλα της Γιουβέντους τον χειμώνα, ερχόμενος από τον πάγκο στο φινάλε μιας ήττας στο Champions League από την Παρί Σεν Ζερμέν στο Allianz Stadium του Τορίνο. Ο 20χρονος εντάχθηκε στη Γηραιά Κυρία το 2020 από τη Νοβάρα και έχει κάνει 70 εμφανίσεις με τη δεύτερη ομάδα της Γιουβέντους που αγωνίζεται στη Serie C, την τρίτη κατηγορία της Ιταλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα