Γιουβέντους-Νάπολι 2-0: Super...Juve (vid)

Γιουβέντους-Νάπολι 2-0: Super...Juve (vid)osinteliΠέμ, 01/21/2021 - 00:01

Το σήκωσε κι αυτό! Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να γράφει ιστορία, η Γιουβέντους επιβλήθηκε 2-0 της Νάπολι στον τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας και κατέκτησε το τρόπαιο για 9η φορά στην ιστορία της.

Ο Πορτογάλος μύθος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ήταν εκείνος που άνοιξε τον δρόμο για την κατάκτηση ακόμη ενός τίτλου. Με το γκολ

που σημείωσε στο 64ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στη Γιουβέντους, όμως την ίδια στιγμή έγραψε ξανά με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών, καθώς έφτασε τα 760 επίσημα γκολ στην καριέρα του και ξεπέρασε τα 759 του Γιόζεφ Μπίτσαν.

Ο δρόμος λοιπόν για τη Γιουβέντους, που σε γενικές γραμμές ήταν ανώτερη, είχε ανοίξει διάπλατα. Η Νάπολι έψαξε αντίδραση και στο 80' έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Μέρτενς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ντανίλο και ο διαιτητής, αφού συμβουλεύτηκε το VAR καταλόγισε πέναλτι. Ο Ινσίνιε ανέλαβε την εκτέλεσε αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, με το 1-0 να παραμένει. 

Η Νάπολι δεν τα παράτησε και συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση, αφήνοντας όμως αρκετούς κενούς χώρους, τους οποίους εκμεταλλεύτηκε η Γιουβέντους και στην τελευταία φάση του αγώνα "κλείδωσε" τη νίκη με γκολ του Μοράτα.

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Σέζνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι, Κιελίνο, Ντανίλο, Κιέζα (46’ Μπερναρντέσκι), Αρτούρ, Μπεντανκούρ (84’ Ραμπιό), ΜακΚένι, Κουλουσέφσκι (84’ Μοράτα), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Νάπολι (Τζενάρο Γκατούζο): Οσπίνα, Ντι Λορέντζο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί. Ρούι (85’ Γιορέντε), Ντέμε (84’ Πολιτάνο), Μπακαγιόκο (67’ Ελμάς), Λοσάνο, Ζιελίνσκι, Ινσίνιε, Πετάνια (72’ Μέρτενς). 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Juventus - Ποδόσφαιρο Napoli - Ποδόσφαιρο Off Off Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Juventus ΔΙΕΘΝΕΙΣ Το σήκωσε κι αυτό! Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να γράφει ιστορία, η Γιουβέντους επιβλήθηκε 2-0 της Νάπολι στον τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας και κατέκτησε το τρόπαιο για 9η φορά στην ιστορία της.

Article publish on Πέμ, 01/21/2021 - 00:01 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα