Γιουβέντους: Για όλα τα γούστα

Η Γιουβέντους είχε ένα κακό ξεκίνημα στη σεζόν, συγκεντρώνοντας μόλις δύο βαθμούς στους τέσσερις πρώτους αγώνες, Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι φαίνεται ότι έχει αποκαταστήσει το DNA του συλλόγου με ένα πολύ πρακτικό στυλ παιχνιδιού που βασίζεται στην αμυντική στιβαρότητα. Η Γιουβέντους είναι αήττητη στα τελευταία 14 παιχνίδια της Serie A κερδίζοντας στο τελευταίο τη Σπέτσια με 1-0 στο

Allianz Stadium. Ο Μοράτα σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα, το πρώτο γκολ του Ισπανού επιθετικού στη Serie A από τότε που πέτυχε εναντίον της Μπολόνια στις 18 Δεκεμβρίου.

Η νίκη επεκτείνει το αήττητο της Γιούβε σε 14 αγώνες Serie A – το καλύτερο σερί της από τον Μάρτιο του 2019, όταν έκλεισε 31 αγώνες χωρίς ήττα– και σφίγγει την τέταρτη θέση Ο Άλβαρο Μοράτα σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η απόδοση της ομάδας δεν ήταν καθόλου εντυπωσιακή, καθώς η ομάδα του Τιάγκο Μότα έφτασε κοντά στο να σκοράρει δύο φορές το γκολ της ισοφάρισης στο δεύτερο ημίχρονο. Ακριβώς όπως κατά την πρώτη του περίοδο στο Τορίνο, ο Αλέγκρι δέχεται κριτική από ορισμένους τιφόζι της Γιουβέντους για το αμυντικό του στυλ παιχνιδιού.

Ο Ιταλός τεχνικός απάντησε στις επικρίσεις μετά την ισοπαλία 1-1 εναντίον της Βιγιαρεάλ πριν από δύο εβδομάδες, λέγοντας ότι προτιμά να κερδίζει παιχνίδια παρά να είναι όμορφος. «Θα προτιμούσα να δω μια Γιούβε που κερδίζει αλλά λιγότερο όμορφη. Είναι θέμα γούστου» Η συζήτηση συνεχίστηκε μετά τη χθεσινή νίκη της Γιουβέντους με οπαδούς που εντόπισαν τον Αλέγκρι να λέει στους παίκτες του «να μετακινήσουν την μπάλα και να κάνουν υπομονή μέχρι να βρούμε μια τρύπα [στην άμυνα της Σπέτσια]». Πολλοί παρατήρησαν πώς τα λόγια του Αλέγκρι «λένε τα πάντα» για την ιδέα του για το ποδόσφαιρο.

Η Γιουβέντους απέλυσε τον Αλέγκρι το 2019, προσλαμβάνοντας τον Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος υποτίθεται ότι έδινε στη Γηραιά Κυρία ένα πιο θεαματικό στυλ παιχνιδιού. Ο Ιταλός κόουτς κέρδισε το Scudetto αλλά επίσης απολύθηκε μετά από μόλις μία σεζόν. Τόσο αυτός όσο και ο διάδοχός του Αντρέα Πίρλο δεν κατάφεραν να φέρουν νέα ταυτότητα στο Τορίνο, έτσι ο Αλέγκρι κλήθηκε εκ νέου το καλοκαίρι. Η Γιουβέντους ήξερε τι έπαιρνε προσλαμβάνοντας ξανά τον Αλέγκρι, αλλά τα αποτελέσματα της Γηραιάς Κυρίας στο δεύτερο μέρος του πρωταθλήματος δείχνουν ότι ο Τοσκανός τακτικός βρίσκεται στο σωστό δρόμο, αν και το ποδόσφαιρο της Γιουβέντους επί του παρόντος δεν μοιάζει πουθενά με αυτό των κορυφαίωn συλλόγων στην Ευρώπη.

Με τις αφίξεις των Ντούσαν Βλάχοβιτς κυρίως, αλλά και του Ντένις Ζακαριά, ο σύλλογος δυνάμωσε. Οι αποχωρήσεις των Ράμσεϊ, Κουλουσέφσκι, Μπεντανκούρ έφτιαξε το κλίμα. Ο τραυματισμός του ΜακΚένι που χάνει όλη τη σεζόν είναι σίγουρα πλήγμα για τον Αλέγκρι που έχει τις λύσεις για να φτάσει μέχρι το τέλος και να ανταγωνιστεί τις ομάδες του Μιλάνου που φαίνεται να βρίσκονται ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά στην κούρσα για το σκουντέτο. Ο ΜακΚένι συμμετείχε σε 28 από τους 39 αγώνες των αυτή τη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, o 23χρονος που πέτυχε 4 γκολ, θα χάσει επίσης τους αγώνες των ΗΠΑ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ξεκάθαρος στόχος η παραμονή του Πάολο Ντιμπάλα που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι με τις πιθανότητες να ανανεώσει να μειώνονται όσο περνάει ο καιρός.

Η Γιουβέντους παρά τα προβλήματα (οικονομικά – αγωνιστικά), εντός και εκτός γηπέδου, παραμένει σε τροχιά τίτλου παρά το γεγονός πως έχει μείνει πίσω στην βαθμολογία και τον πρώτο λόγο έχουν οι ομάδες από το Μιλάνο (Μίλαν – Ίντερ). Είναι μέσα στο Champions League και έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση απέναντι στη Βιγιαρεάλ (1-1), ενώ και στο κύπελλο βρίσκεται κοντά στην πρόκρισή της στον τελικό της Ρώμης τον ερχόμενο Μάιο, μετά το “διπλό” στο Αρτέμιο Φράνκι στον πρώτο ημιτελικό με την Φιορεντίνα (0-1).

Keywords
Τυχαία Θέματα