Γιουβέντους – Ντε Λιχτ: Η τέλεια συνύπαρξη!

Από το ντεμπούτο του το 2016 με την φανέλα του Άγιαξ μέχρι και σήμερα, ο Ματάις Ντε Λιχτ κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς στην Ευρώπη. Πριν καν κλείσει τα 20 χρόνια του!

Ήταν 21 Σεπτεμβρίου του 2016, όταν ο 17χρονος τότε Ντε Λιχτ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, σε έναν αγώνα Κυπέλλου απέναντι στην Βίλεμ. Μάλιστα σε εκείνο το παιχνίδι σκόραρε και έγινε ο 2ος νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που πετυχαίνει γκολ, μετά τον «θρύλο» Κλάρενς
Ζέεντορφ.

O μικρός Ντε Λιχτ, με τον Λουίς Σουάρες

Τον τελευταίο χρόνο ο Ντε Λιχτ έχει γίνει ένα πολύ οικείο όνομα. Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις κέντρισαν αμέσως το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, που θέλησαν να τον αποκτήσουν και να «χτίσουν» πάνω στον νεαρό Ολλανδό.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους, έχει πραγματοποιήσει αναμφισβήτητα την μεγαλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού.

Κερδίζοντας ένα πλήθος άλλων συλλόγων και υπογράφοντας με τον Ντε Λιχτ, οι «μπιανκονέρι», πρέπει να νιώθουν δικαιωμένοι για το αίσιο τέλος της υπόθεσης, μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν πολλές εβδομάδες. Γιατί λοιπόν ο αρχηγός του Άγιαξ επέλεξε τη διαδρομή Αμστερνταμ - Τορίνο, όταν η Βαρκελώνη, το Παρίσι και το Μάντσεστερ ήταν όλοι εφικτοί προορισμοί;

Εξετάζοντας την κατάσταση των συλλόγων από τις πόλεις αυτές, φτάνεις στο λογικό συμπέρασμα ότι η Γιουβέντους είναι ο τέλειος προορισμός, για να συνεχίσει την ανοδική του πορεία ο νεαρός αμυντικός.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» του Μάντσεστερ βρίσκονται σε πτώση, ενώ η μπλε πλευρά της πόλης αντιμετωπίζει πιθανή απαγόρευση συμμετοχής στο Champions League στις επόμενες σεζόν. Η Παρί φαίνεται να βρίσκεται σε μια σταθερή αλλά όχι ανοδική πορεία, ενώ η Μπαρτσελόνα έχει ανοιχτεί ήδη πολύ οικονομικά και βέβαια διάλεξε να αγοράσει τον συμπαίκτη του Ντε Λιχτ στον Άγιαξ, τον Φρένκι Ντε Γιόνγκ.

Υπάρχουν όμως και ορισμένοι άλλοι βασικοί παράγοντες που εμπλέκονται. Οι «μπιανκονέρι» είχαν ένα μακροχρόνιο ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή και δεν έκρυψαν ποτέ τον θαυμασμό τους για τον Ολλανδό. Επίσης οι καλές σχέσεις της ομάδας με τον Μίνο Ραϊόλα, βοήθησαν την ομάδα του Τορίνο να έχει στο πλευρό της τον καλύτερο διαμεσολαβητή για να διευκολύνει αυτή την κίνηση. Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε το οικονομικό σκέλος. H Γιουβέντους «καταστρατήγησε» τις αρχές της και έκανε τον Ντε Λιχτ τον 2ο πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στη Serie A.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στην ολοκλήρωση της μεταγραφής ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έναν παίκτη που ο Ντε Λιχτ είχε είδωλο από μικρός. Η ευκαιρία να παίξει μαζί με τον «μύθο» αυτό του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, είναι μια ευκαιρία που δεν θα έρθει ξανά. Είναι πλέον γνωστό ότι ο ίδιος ο Ρονάλντο, μετά το ματς Πορτογαλίας – Ολλανδίας για το Nations League, ζήτησε προσωπικά από τον Ντε Λιχτ, να έρθει στο Τορίνο.

Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι η καθημερινή δουλειά στην προπόνηση, με παίκτες όπως ο Μπονούτσι και ο Κιελίνι και με την υψηλή εποπτεία του επανακάμψασα στο Τορίνο, Μπουφόν, θα βοηθήσει τα μέγιστα στην περαιτέρω εξέλιξη του Ντε Λιχτ.
Στη χώρα όπου η άμυνα είναι επιστήμη, δεν υπάρχει καλύτερος τόπος στην Ευρώπη από τη «γη» του κάλτσιο για να δοκιμάσει τις ικανότητές του ο Ολλανδός αμυντικός.

Στη Γιουβέντους ο Ντε Λιχτ, θα βρει έναν μοναδικό σύλλογο που συμπληρώνει τον χαρακτήρα, τη στάση και τον επαγγελματισμό του. Μαζί λοιπόν θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την πρόκληση της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί στο πρωτάθλημα Ιταλίας, η «Γηραιά Κυρία», πάλι δεν θα έχει αντίπαλο…
Keywords
Τυχαία Θέματα