Γιώργος Τράγκας: Δεσμεύτηκε όλη η τεράστια περιουσία του – Πόρισμα “φωτιά” από την Αρχή Καταπολέμησης μαύρου χρήματος

Δεσμεύεται η τεράστια περιουσία του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος πέθανε τον Δεκέμβριο του 2021.

Την απόφαση αυτή έλαβε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και αφορά τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσιογράφου σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς επίσης και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.

Σύμφωνα με το dikastiko, η έρευνα ξεκίνησε τρεις μήνες πριν το θάνατο του εκδότη, μετά από ανώνυμη

καταγγελία και κατέληξε σε πόρισμα – “φωτιά” που αριθμεί πάνω από 50 σελίδες οι οποίες αποστέλλονται προς την Οικονομική Εισαγγελία και άλλες αρμόδιες αρχές.

Κατά τις ίδιες πηγές, με το πόρισμα διατάσσεται η δέσμευση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα καθώς:

– Μεγάλο μέρος της περιουσίας δεν δικαιολογείται από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα από το 2000 και μετά.

-Εντοπίστηκαν εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκε χρήμα που εκτιμάται – από την Αρχή- ότι προέρχεται από αξιόποινες πράξεις

-Προκύπτει αδικαιολόγητος πλουτισμός

Πρακτικά, μετά τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η οποία φέρεται ότι αποτελεί προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας, δεν μπορεί από τους κληρονόμους να γίνει αποδοχή κληρονομίας, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Η καταγγελία που ξεκίνησε την έρευνα

Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αφορμή στάθηκαν δύο συγκεκριμένα γεγονότα, που έλαβαν άλλες διαστάσεις μετά τη δημοσιοποίηση μυθικών ποσών, εξαιτίας και της αντιδικίας που υπάρχει μεταξύ των κληρονόμων:

-Αίτημα τράπεζας στην οποία “χτύπησε” μια συναλλαγή

-Ανώνυμη επιστολή που περιγράφει συγκεκριμένες οικονομικές συναλλαγές

Και τα δυο εστάλησαν στην Αρχή που εκ του ιδρυτικού της νόμου όφειλε να ανοίξει σχετικό φάκελο.

Η έρευνα όμως αναβαθμίστηκε προφανώς όταν δημοσιοποιήθηκαν αναφορές σε διψήφιο αριθμό εκατομμύριων ευρώ σε καταθέσεις και θυρίδες καθώς και ράβδους χρυσού καθώς επισης καις την ύπαρξη ακινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή είχε στείλει έγγραφο προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες Αγγλίας, Γαλλίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Παρθένων Νήσων και αλλού να πληροφορηθούν για τις συναλλαγές και την περιουσία του δημοσιογράφου.

Πάντως ο θάνατος του δημοσιογράφου τον καθιστά ανέλεγκτο ποινικά και διοικητικά, δηλαδή δεν μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα