Γιόκιτς: Ο άνετος Σέρβος στη «μάχη» του MVP (pic+vid)

Γιόκιτς: Ο άνετος Σέρβος στη «μάχη» του MVP (pic+vid)npiliosΤετ, 03/17/2021 - 20:01

Η «μάχη» για τον MVP του ΝΒΑ συνεχίζεται δυναμικά, μετά και τη διακοπή για το All Star Game της Αταλάντα, με τον Νίκολα Γιόκιτς να δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει αυτό το βραβείο μέχρι

τέλους. Ο Σέρβος σέντερ των Νάγκετς κάνει «μαγικά» πράγματα τη φετινή σεζόν έχοντας την ομάδα του στην 5η θέση της... άγριας Δύσης, αγγίζοντας μέσους όρους τριμπλ-νταμπλ.

Ο 26χρονος άσος καταγράφει ως τώρα 27.3 πόντους, 11.2 ριμπάουντ και 8.5 ασίστ, κοντράροντας στα ίσα τον άτυχο Τζοέλ Εμπίντ, ο οποίος τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός τις επόμενες μέρες. Φυσικά αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της σεζόν ο Καμερουνέζος είναι το φαβορί για την κατάκτησή του MVP, βάσει της εικόνας του στο παρκέ.

Για πρώτη φορά μετά το 2000

Οι δύο σέντερ προσπαθούν εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου των ψηλών και της αλλαγής στο μπάσκετ, όπου τα πάντα βοηθούν τους παίκτες σε άλλες θέσεις και δη τους περιφερειακούς, να φτάσουν σε αυτό το βραβείο.

Τελευταία φορά που ένα… καθαρόαιμο 5άρι είχε βγει MVP ήταν ο Σακίλ Ο’ Νιλ πριν 21 χρόνια. Ο «Diesel» δεν είχε αντίπαλο στα μέτρα του και στην πρώτη χρονιά του Φιλ Τζάκσον στο Λος Άντζελες αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν 1999-2000, πριν οδηγήσει τους Λέικερς στο πρωτάθλημα.

Από εκείνη την χρονιά κι έπειτα κανένας σέντερ δεν έχει καταφέρει να πάρει το συγκεκριμένο βραβείο, κάτι που ενδεχομένως να αλλάξει φέτος…

Ο δρόμος του Γιόκιτς

Εν αντιθέσει με τον Τζοέλ Εμπίντ, που κυριαρχεί με τα προσόντα του κυρίως στη διάρκεια της σεζόν - κάτι το οποίο οφείλεται εν πολλοίς στον προπονητή των Σίξερ Ντοκ Ρίβερς που του άλλαξε τη νοοτροπία- ο Σέρβος αρτίστας βαδίζει στο δικό του μονοπάτι!

Με βασικότερο προσόν του το μπασκετικό του IQ και το ατελείωτο ταλέντο του, ιδίως στο επιθετικό κομμάτι, επιβάλλει τον δικό του ρυθμό σε μία λίγκα που τα αθλητικά προσόντα έχουν τον πρωτεύοντα ρόλο.

Μέχρι και την περσινή περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε στη «φούσκα» του Ορλάντο, του έλειπε αυτό το… βηματάκι της ώθησης για να μπει στη συζήτηση του MVP, κάτι που συμβαίνει ήδη. Όντας στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του δείχνει πως δεν χρειάζεται να... πετάς στο παρκέ για να κυριαρχήσεις, αλλά κάνοντας τα πάντα στο σωστό χρονικό σημείο, μπορείς να επιβληθείς απέναντι σε όλους και έχοντας την απόλυτη ελευθερία του Μάικ Μαλόουν ηγείται της ομάδας του Ντένβερ με το δικό του απαράμιλλο στυλ!

Άξιο αναφοράς είναι ότι τη φετινή σεζόν συμβαίνει κάτι το τρομερό καθώς εκπληκτικές χρονιές κάνουν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και αισίως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που... δίνουν ώθηση με τις εμφανίσεις τους στο να συμπεριληφθούν δυναμικά σε αυτή τη συζήτηση, με τον «βασιλιά» να κερδίζει μάλιστα ολοένα και περισσότερους πόντους!

Πάντως ο... ήρωας μας εκ Σερβίας, δείχνει πως θέλει να βγει ο καλύτερος της σεζόν, κινούμενος στους ρυθμούς του.

Τι εννοούμε; Απολαύστε...

Ο Γιόκιτς έχει αυτή την στιγμή τους Νάγκετς στην 5η θέση της... άγριας Δύσης με ρεκόρ 23-16. Ο ίδιος θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο για τη συζήτηση του MVP, που θα αποτελεί ένα από τα αξιομνημόνευτα επιτεύγματά του όταν κάποια στιγμή αποφασίσει να αποχωρήσει από το μπάσκετ, ενώ θα έχει τη δική του σημασία να βγει μετά τα δύο διαδοχικά του Greek Freak, δίνοντας συνέχεια σε αυτό το μίνι ευρωπαϊκό σερί.

Βέβαια και δικός του απώτερος στόχος, όπως και όλου του οργανισμού είναι ένα πρωτάθλημα, το οποίο  φυσικά δεν θα είναι εύκολο να έρθει. Αν και ένας από αυτούς που μπορούν να το πράξουν και να πάνε κόντρα σε όλους και σε όλα είναι εκείνο το παχουλό παιδάκι από τη Σερβία, το οποίο όλη μέρα έπινε αναψυκτικά...

ΑΜΕΡΙΚΗ - NBA - ΜΠΑΣΚΕΤ Denver Nuggets - Μπάσκετ Off Off npilios Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Denver Nuggets ΑΜΕΡΙΚΗ Ο Νίκολα Γιόκιτς είναι εκ των βασικών υποψηφίων για το βραβείο του καλύτερου παίκτη στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ, κάνοντας το φυσικά με τον δικό του μοναδικό τρόπο… Article publish on Τετ, 03/17/2021 - 20:01 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα