Γιαννάκης: «Υπερήφανος για τους παίκτες»

Στην προσπάθειά που κατέβαλαν οι παίκτες του, στο δεύτερο ημίχρονο, δηλώνοντας υπερήφανος γι' αυτούς, αλλά και στην ανάγκη στήριξης της ομάδας, εστίασε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, μετά την αποψινή αναμέτρηση του Αρη, στο Αλεξάνδρειο, για το Champions League, με τη Νίμπουρκ.

«Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, στο οποίο μπήκαμε με προβλήματα, καθώς ο Μπένσον δεν προπονήθηκε, είπε ότι πονούσε στον ώμο του. Προερχόμασταν από άσχημη
ήττα και παίζαμε απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του Champions League. Ομάδα που έχει εμπειρία, ικανότητα, με παίκτες που παίζουν χρόνια μαζί, παίζουν στη Τσεχία χωρίς αντίπαλο. Οι φίλαθλοι αγαπούν τον Άρη, αλλά τον αγαπούν με περίεργο τρόπο. Ήρθα εδώ να βοηθήσω και να βγάλω τα θετικά της δυναμικής του Άρη και του κόσμου του. Ο κόσμος του Άρη είναι η δύναμη του. Τα προηγούμενα χρόνια, στη γενιά μου, οι παίκτες έφεραν τον κόσμο στο γήπεδο. Σήμερα ο κόσμος πρέπει να φέρει τους παίκτες», ανέφερε ο προπονητής των «κίτρινων».

Πρόσθεσε τονίζοντας: «Παίξαμε πολύ καλό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς ξένους. Δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας, με πίεση, τα δώσαμε όλα. Είμαι πολύ περήφανος για το δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Άρη πρέπει να δείχνει αυτό το πρόσωπο όλο το χρόνο, αλλά είναι δύσκολο, γιατί παίζουμε με λίγους παίκτες, έχουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα και δεν προλαβαίνουμε να προπονηθούμε. Σήμερα δείξαμε πώς θέλουμε να παίξουμε. Με ομαδικό πνεύμα, με επιθετικότητα. Οι παίκτες καταλαβαίνουν και έδειξαν στον κόσμο ότι ακόμα και αν κάποιους δεν τους συμπαθούν, είναι εδώ για να βοηθήσουν».

Κατέληξε ο Γιαννάκης λέγοντας: «Ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να προσθέσουμε παίκτες στην ομάδα μας. Δε χρειαζόμαστε κάποιον να πάρει από το... χέρι την ομάδα, περιμένουμε παίκτες να υποστηρίξουν αυτό που κάνουμε. Η ομάδα έχει οικονομικά προβλήματα, μην περιμένετε παίκτες που υπήρχαν στην ομάδα πέρυσι ή πρόπερσι. Αν έχουμε υποστήριξη, θα παίζουμε καλύτερα. Σήμερα δείξαμε πώς μπορούμε να παλεύουμε. Αν δεν έβαζαν μεγάλα σουτ στο τέλος, θα κερδίζαμε. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Περιμένω να επιστρέψουν στο γήπεδο και να κάνουμε σκληρή προπόνηση».

Εκπροσωπώντας τους παίκτες του Αρη, ο Στέλιος Πουλιανίτης, επισήμανε: «Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, χάσαμε εύκολα καλάθια. Προσπαθήσαμε να το αλλάξουμε αυτό στην πορεία και το καταφέραμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Με καλύτερη άμυνα πετύχαμε εύκολα καλάθια, αλλά στο τέλος δεν μπορέσαμε να κατακτήσουμε τη νίκη. Βρήκαμε ρυθμό μέσα από την άμυνα. Παίξαμε πιο δυνατά, πήραμε αυτοπεποίθηση, ανέβηκε και το γήπεδο, μας έδωσαν αυτοπεποίθηση οι φίλαθλοι. Ετσι πήραμε και πιο εύκολα τα σουτ».

Ο τεχνικός της Νίμπουρκ, Ορέν Αμιέλ, αφού ευχαρίστησε τον Αρη για τη φιλοξενία, τόνισε: «Το σημερινό ήταν από τα πιο σκληρά παιχνίδια που έχω συμμετάσχει. Σκληρό, με επαφές, με ένταση και στο δεύτερο ημίχρονο, σε αυτό το επίπεδο, χάσαμε τον έλεγχο. Το περιμέναμε βέβαια, αλλά είπα στα παιδιά και το φώναξα δυνατά, ότι έχουμε ένα πολύ καλό γκρουπ παικτών, με μεγάλη... καρδιά, “χημεία” και χαρακτήρα και τους δίνω συγχαρητήρια. Μπορείς να μιλάς για τακτικές. Στο τέλος είναι θέμα παικτών, χαρακτήρα και εμείς έχουμε εξαιρετικούς παίκτες στην ομάδα μας».

Ο Κέντρικ Ρέι, εκ των κορυφαίων στο παιχνίδι για τη Νίμπουρκ, δήλωσε: «Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, πήραμε ένα μεγάλο προβάδισμα, αλλά δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στο δεύτερο μέρος. Επιτρέψαμε στον Άρη να μειώσει, να επιστρέψει στο παιχνίδι. Βάλαμε, ωστόσο, μεγάλα σουτ στην τέταρτη περίοδο και πήραμε τη νίκη».
Keywords
Τυχαία Θέματα