Φύσσας: "Πολλά παιδιά στην πρώτη ομάδα" (video)

Για τις επιτυχίες των νέων, τα προβλήματα της πρώτης ομάδας, αλλά και το μέλλον του συλλόγου μίλησε ο υπεύθυνος Ακαδημιών, Τάκης Φύσσας, σε δηλώσεις του στην κάμερα των καναλιών Novasports.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ότι η Ακαδημία πάει καλά: «Η αλήθεια είναι αυτή αλλάεγώ θέλω να ξεκινήσω και εγώ από αυτό που μας καίει όλους. Έχουμε κάνει έναν αγώναδρόμου για να κρατήσουμε ψηλά τον Παναθηναϊκό, θέλουμε να είναι υπερήφανα τα παιδιάπου αγωνίζονται στην ομάδα, τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν

από προβλήματα,, έχουμεδυναμώσει τις προπονήσει, έχουμε όρεξη για δουλειά, έχουμε αλλάξει την νοοτροπίατης Ακαδημίας παιδιά πρέπει να μπαίνουν και να παίρνουν αυτό που αξίζουν καιαυτό που έχουν δουλέψει, όλα αυτά φυσικά χωρίς μεγάλες απαιτήσεις. Αυτές οιεπιτυχίες τους κάνουν ευτυχισμένους και τους εμπνέουν για να συνεχίσουν. Όλααυτά με τα παιδιά. Είμαστε όλοι προβληματισμένοι με τα όσα συμβαίνουν στην πρώτηομάδα, μας αγγίζουν όλους, δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι, αλλά είμαστεαισιόδοξοι για το μέλλον».

Για την πορεία της κ20: «Η Κ20 έκανε μια αξιοζήλευτη πορεία,με αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, ήταν μια πολλή καλή συνεργασία με την πρώτηομάδα και τον προπονητή μας, προσπαθούσαμε να κρατάμε τις ισορροπίες, με προτεραιότητατην πρώτη ομάδα. Η κ20 έκανε μια εξαιρετική πορεία, είδαμε ότι υπάρχουν παιδιά έτοιμακαι να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην μεγάλη ομάδα, είδαμε πράγματα που μας κάνουναισιόδοξους για το μέλλον».

Για την δική του δουλειά: «Ναι η αλήθεια είναι ότι έχει γίνειμια μεγάλη προσπάθεια, όλοι κάνουμε δύο τρεις δουλειές, οι συνεργάτες μου είναιεξαιρετικοί, όπως είπα είχαμε μεγαλώσει την ένταση στην προπόνηση, μεγαλώσαμετο ρόστερ, έχουμε 45 παιδιά και αυτό δείχνει ότι ακόμα οι γονείς μας εμπιστεύονταικαι πιστεύουν στον Παναθηναϊκό, έχουν δυναμώσει οι Ακαδημίες, βγάλαμε την δικιάμας νοοτροπία, έχουμε μια κ17 που είναι το φαβορί και πάμε στο final 4ως φαβορί αν και δεν μου αρέσει εμένα αυτό, γιατί είμαι ταπεινός, πιστεύω ότιπολλά από τα παιδιά θα απαρτίζουν την μεγάλη ομάδα».

Για το πώς αντιδρούσαν τα παιδιά στα προβλήματα: «Ανεξαιρέσεις όλους εμάς που είναι στο σύνολο, τα παιδιά έρχονται σε προπονήσεις,δεν τους έλλειψε κάτι, η Ακαδημία του Παναθηναϊκού λειτουργούσε σε πολύ καλέςσυνθήκες, έχουν δύο προπονητικά στο Κορωπί. Νομίζω ρούφηξαν σαν σφουγγάρι όλαόσα τους είπα εγώ και οι συνεργάτες μου. Κάποιοι νομίζουν ότι εύκολα φτάνεις σε ένα μεγάλο επίπεδο,πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Νομίζω ότι κατάλαβαν ότι ο σύλλογος τουςχρειάζεται και ‘ίσως αυτό λειτούργησε ως ένα κίνητρο, ελπίζω να συνεχίσουμε έτσικαι να μην ήταν ένας χρόνος μόνο».

Για το αν μπορούν να αντεπεξέλθουν τα νέα παιδιά: «Το ανείναι έτοιμα τα παιδιά να αντιμετωπίσουν αυτή την πραγματικότητα, αυτό είχα πειπριν δύο χρόνια όταν ανέλαβα θέση στην ομάδα, τα παιδιά πρέπει να ετοιμάζονταιγια να αποδεχθούν την πραγματικότητα, δεν πρέπει να τα έχουμε σε μια γυάλα καινα τους λέμε τι όμορφο είναι το ποδόσφαιρο, τώρα θα γίνει με βίαιο τρόπο, τώραθα πρέπει να δούμε ποιοι θα είναι έτοιμοι, φοβάμαι ότι θα γίνει απότομα γιααυτά, αλλά θα πρέπει να τα βοηθήσουμε».

Για το ποια παιδιά είναι έτοιμα από την Ακαδημία: «Οπροπονητής θα μας πει ποιοι είναι έτοιμοι. Υπάρχουν 5 με 8 παιδία που είναιέτοιμα και σιγά - σιγά θα μπουν.

Όλοι οι προπονητές και πριν από μένα και με την προσθήκη του Θεόδωρου του Ελευθεριάδηπου έδωσε τα πάντα στον σύλλογο ,είχε μπει το νερό στο αυλάκι. Όλοι είχαν καταλάβειότι πρέπει να είμαστε σε υψηλό ρυθμό για να ανταπεξέλθουμε».

Για το αν κάποιοι έπρεπε να φύγουν από την ομάδα λόγωοικονομικών: «Σίγουρα, κοιτάξτε ήταν σοκ για τα παιδιά που δουλεύουν στην ομάδακαι για μας που έχουμε φορέσει τη φανέλα. Ξέρετε δεν ήταν εύκολο, ήταν απαραίτητονα το κάνουν για θέμα διαβίωσης, μιλάω για αυτούς τους ανθρώπους, που είναιακόμα εδώ, εύχομαι να έρθουν καλύτερες μέρες και ο καθένας από το πόστο του ναβοηθήσει και να έρθουν άνθρωποι που αγαπάνε τον σύλλογο».

Για το αν έχει κάποια ελπίδα για το μέλλον: «Εγώ έχω ελπίδακαι πιστεύω ότι θα υπάρχουν καλύτερεςμέρες, δεν ξέρω που θα πάνε οι συζητήσεις, αλλά πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα χτίσει μια ομάδα που θα έχει το τριφύλλι καιθα έχει επιτυχίες».

Μιας και μου δίνεται η ευκαιρία θέλω να ευχηθώ καλή ανάρρωσηστον Ρενέ, όλοι μιλήσαμε μαζί του, όλα τα παιδιά τον στηρίζουν, ήταν έναςάνθρωπος καταπληκτικός, εμείς που τον ζήσαμε δεν έχουμε λόγια, είναι ένας μαχητήςκαι θα τα καταφέρει.

Ο Ρενέ, είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, ένας ποδοσφαιριστήςπαράδειγμα προς μίμηση, θυμάμαι ότι βγήκε εκτός δεκαοχτάδας λόγω μια μέλισσας,που θα τσιμπούσε τον Κυριάκο και ο Σάντος του είπε δεν θα μιλάς και έτσι έμεινεεκτός αποστολής, αλλά εντάξει μετά ο Φερνάντο έμαθε και έγινε πρωταθλητής Ευρώπης».

Για το θέμα του Βέμερ: «Κοιτάξτε δεν θα επεκταθώ σε αυτό, οποιοσδήποτεέρχεται στην ομάδα υπογράφει ένα συμβόλαιο και βάση αυτού πρέπει να πληρωθεί. Όταν δεν θές να συνεχίσεις τηνσυνεργασία επιλέγεις να έρθεις σε μια συμβιβαστική λύση για να φύγει ο παίκτης αυτός.Έρχεσαι σε μια λύση και προχωράς, υπάρχουν οφειλές σε πάρα πολλούςποδοσφαιριστές, αλλά δεν καταφεύγουν σε αυτή τη λύση. Η επιλογή του Βέμερ δενήταν καλή. Είσαι Παναθηναϊκός, έκανες λάθος έρχεσαι σε συμβιβασμό και προχωράς».

Για την παρουσία του Παναθηναϊκού στο Final 4: «Ο Παναθηναϊκός έχει να βρεθείσε final 4 6 χρόνια, το καλό είναι ότι τα παιδιά θα έχουν αυτή την εμπειρία,στόχος μας να περάσουμε στον τελικό, κοιτάμε μόνο ένα παιχνίδι αυτό με τον ΠΑΟΚ».



Keywords
Τυχαία Θέματα