Φούλαμ: Θέλει να αποδείξει ότι δεν είναι «yo-yo club»!

Οι Λονδρέζοι ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία όλη τη σεζόν και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι όλες οι προηγούμενες προαγωγές της Φούλαμ έρχονταν μέσω των θέσεων των πλέι οφ, αλλά αυτή τη φορά έφτασε στην άνοδο με τέσσερα παιχνίδια να απομένουν στη Championship. Οι «Cottagers» μπορούν επίσης να «σφραγίσουν» τον τίτλο του πρωταθλήματος με επτά ακόμη βαθμούς. Όμως η 1η θέση μπορεί να έρθει νωρίτερα. Με εκτός έδρας νίκη στις 23 Απριλίου επί της 2ης Μπόρνμουθ.

Κι όμως αυτή η απόλυτα επιτυχημένη σεζόν ξεκίνησε με τριγμούς. Κατά τη διάρκεια της

προετοιμασίας. Το διαζύγιο με τον Σκοτ Πάρκερ και μάλιστα αργότερα ο 42χρονος τεχνικός, προσλήφθηκε στη Μπόρνμουθ μετά την απόλυση του Τζόναθαν Γούντγκεϊτ. Δύο ημέρες αργότερα, ο Πορτογάλος Μάρκο Σίλβα κλήθηκε να τον αντικαταστήσει με συμφωνία τριών ετών. Η Φούλαμ έπαιξε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας έχοντας την καλύτερη επίθεση (98 γκολ) και τη 2η καλύτερη άμυνα της κατηγορίας. Η γρήγορη άνοδος δίνει την ευκαιρία στο σύλλογο να κάνει με ηρεμία τον προγραμματισμό για τη δύσκολη και ασφαλώς πολύ πιο απαιτητική χρονιά που περιμένει την ομάδα στην Premier League. Ο πρώην Πορτογάλος τεχνικός μεταξύ των άλλων και του Ολυμπιακού, έχει τη δική του εμπειρία στην κορυφαία κατηγορία, ως επικεφαλής προπονητής της Χαλ, της Γουότφορντ και της Έβερτον όλα αυτά τα χρόνια.

Premier League Baby!!!!! pic.twitter.com/xwXY1hzMxz

— Tom Cairney (@ThomasCairney) April 20, 2022

Στη Χαλ βίωσε τον υποβιβασμό της ομάδας από τη μεγάλη κατηγορία, στη συνέχεια πήγε στη Γουότφορντ όπου απολύθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2018, με τον σύλλογο να επικαλείται την «αδικαιολόγητη προσέγγιση ενός αντιπάλου (Έβερτον) της Premier League». Τον Φεβρουάριο, η Έβερτον συμφώνησε να πληρώσει αποζημίωση 4 εκατομμύρια λίρες ως απάντηση σε αυτόν τον ισχυρισμό. Ο Σίλβα ανακοινώθηκε από την Έβερτον στις 31 Μαΐου 2018, με τριετές συμβόλαιο. Στις 21 Απριλίου 2019, ο Σίλβα οδήγησε την ομάδα του σε μεγάλη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4–0, η μεγαλύτερη νίκη των «Toffees» επί των «κόκινων διαβόλων» σε όλες τις διοργανώσεις, μετά από τη νίκη τους με σκορ 5–0 τον Οκτώβριο του 1984.

Η πρώτη του σεζόν στο «Goodison Park» τελείωσε με την Έβερτον να βρίσκεται στην όγδοη θέση, την ίδια θέση που είχε καταβάλλει υπό τον Σαμ Άλαρνταϊς έναν χρόνο νωρίτερα. Ο Σίλβα απολύθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2019, μετά από μια ήττα 5–2 από τη Λίβερπουλ, μία ήττα η οποία άφησε την ομάδα στη 18η θέση.
Αυτή είναι η τρίτη άνοδος του λονδρέζικου κλαμπ στην κορυφαία κατηγορία τα τελευταία πέντε χρόνια. Η Φούλαμ έχει κερδίσει τη φήμη ως «σύλλογος γιο-γιο» που ανεβαίνει και κατευθείαν υποχωρεί, έχοντας υποβιβαστεί στην πρώτη προσπάθεια στις άλλες δύο από τις πέντε τελευταίες σεζόν.

Ωστόσο, ο Σίλβα πιστεύει τώρα ότι η ομάδα του έχει την ποιότητα και την ψυχραιμία για να παραμείνει σύλλογος της Premier League για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μπορεί ο Μίτροβιτς να ήταν το σημείο αναφοράς της Φούλαμ με τον εκπληκτικό απολογισμό μέχρι στιγμής των 40 τερμάτων σε 40 αγώνες, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό της, ήταν το ομαδικό πνεύμα. Αυτά τα 98 γκολ τα πέτυχαν συνολικά 14 ποδοσφαιριστές. Τώρα πιο σοφός ο Μάρκο Σίλβα έχει τακτοποιήσει καλά τη Φούλαμ και είναι προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει την Premier League,για τέταρτη φορά στην προπονητική του καριέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα