Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο με πλαστικά – Ενεργοποιήθηκε το 112 για επικίνδυνους καπνούς [Εικόνες – Βίντεο]

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στον Ασπρόπυργο, σε προαύλειο χώρο, και καίει πλαστικά.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε εργοστασιακό χώρο επί της οδού Αγίας Σοφίας. Οι χώροι του εργοστασίου έχουν έκταση σχεδόν 5 στρέμματα με αποθηκευμένα πλαστικά και είδη υδραυλικών.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν, με 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα να επιχειρούν στο σημείο, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Περίπου στις 11 το βράδυ, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε

στους κατοίκους του Ασπροπύργου, αλλά και άλλων περιοχών της Αττικής. Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

Συγκεκριμένα το προειδοποιητικό μήνυμα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: “Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή Ασπροπύργου Αττικής. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών”.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά είναι σε μεγάλη έκταση καθώς καίγονται πλαστικά, γεγονός που τους ανησυχεί. Ακόμη, υπάρχουν αναφορές για ισχυρούς ανέμους στην περιοχή, καθιστώντας τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς μεγαλύτερο, λόγω των εύφλεκτων υλικών καθώς κι ότι η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε βιομηχανική περιοχή. Μάλιστα, ακούγονται και εκρήξεις από τις αποθήκες.

Λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Σοφίας, από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ, στο ρεύμα προς Αττική οδό.

#Πυρκαγιά σε αύλειο επαγγελματικό χώρο επί της οδού Αγίας Σοφίας στον Ασπρόπυργο Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 6, 2022

Όπως φαίνεται από φωτογραφίες και βίντεο που ανάρτησαν στο Facebook χρήστες, η φωτιά είναι αρκετά μεγάλη και επικίνδυνη, ενώ ο καπνός γίνεται ορατός από πολλά σημεία της Αττικής.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα