Φωτιά στα Μέγαρα: Ελπίδες από την αντιστροφή του ανέμου, “κατευθύνεται προς τα καμένα” λέει ο ο δήμαρχος Μεγαρέων

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του δημάρχου από την σύντομη περιήγησή του στην πληγείσα περιοχή, δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές στον οικιστικό ιστό πλην 2-3 κτισμάτων. Ωστόσο σοβαρότερες ήταν οι καταστροφές στους οικισμούς Πλάτωνας, Άνω Λουτρόπυργος και Άνω Βλυχάδα της Νέας Περάμου Μεγάρων (επάνω από την Εθνική).

Στην περιοχή παραμένει κλειστός ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει τη Νέα Πέραμο με την Μάνδρα καθώς επιχειρούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης μεταξύ των οποίων εθελοντές, Ρουμάνοι, στρατός

και πολίτες.

Την αγωνία όλων που βίωσαν τις πρωινές ώρες, μετέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων Ιερόθεος Πολυχρόνης, καθώς έβλεπαν τεράστιες φλόγες να κατευθύνονται στην κορυφή του όρους Πατέρα, από την περιοχή της Μάνδρας.

Σε ελάχιστο διάστημα βοηθούμενες και από την ένταση του ανέμου κύλισαν στις παρυφές του όρους Τρικέρι και εξαπλώθηκαν με κατεύθυνση το στρατόπεδο με το πεδίο Βολής στη λεωφόρο Καταδρομών και οικισμούς της Ν. Περάμου εντός δασικού και χορτολιβαδικού τοπίου.

Προσωρινά “νιώσαμε αδυναμία αντιμετώπισης, της πυρκαγιάς χωρίς τη βοήθεια εναέριων μέσων τόσο κοντά στην πρωτεύουσα”, τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι οι καπνοί ήταν τόσο πυκνοί που δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου ορατότητα, ενώ καταστράφηκαν λίγες κατοικίες που βρέθηκαν στο πέρασμα της φωτιάς.

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική

Λόγω των πύρινων μετώπων, οι Αρχές έχουν θέσει σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική. Για την περιοχή του Λεκανοπεδίου ισχύει η διακοπή κυκλοφορίας σε:

-οδό Φυλής, από την Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών,

-επαρχιακή οδό Οινόης – Μαγούλας, από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ,
-επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας προς Θήβα μέχρι τα όρια με Θήβα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,

-οδό Αγ. Αικατερίνης από Μάνδρα έως Λ. Καταδρομών,

-Λ. Καταδρομών και Γερμανικού.

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα