Φήμη: To Fallout 76 πάει για free-to-play

Ετοιμάζεται όντως η Bethesda να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση;

Από το πρωί του Σαββάτου 20 Νοεμβρίου, διάφορες πληροφορίες που θέλουν την Bethesda να ξεκινά τις διαδικασίες για να μεταβεί το Fallout 76 σε free-to-play μοντέλο, κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μερικοί retailers (μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων) του εξωτερικού, έχουν αρχίσει να κατεβάζουν τα αντίτυπα του παιχνιδιού από τα ράφια και να επιστρέφουν στην Bethesda, φυσικά με εντολή της ίδιας της εταιρείας. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει

τίποτα απολύτως αυτή τη στιγμή. Μπορεί οι retailers που επιστρέφουν τα αντίτυπα στην εταιρεία να το κάνουν για λόγους καλύτερης αναδιανομής. Αν και αυτό είναι λίγο δύσκολο, καθώς έχουν περάσει ήδη τρεις μήνες από την κυκλοφορία.

Παράλληλα, δεν θα ήταν τελείως παράλογο το Fallout 76 να γίνει free-to-play. To παιχνίδι μετά από σωρεία λαθών της εταιρείας απέτυχε στο αρχικό του σκοπό, με την Bethesda να βρίσκεται από τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ η τιμή του έχει πέσει αρκετά τόσο στα ψηφιακά stores, όσο και στα καταστήματα.

To free-to-play μοντέλο πάντα φέρνει αρκετούς νέους παίκτες στους servers ενός παιχνιδιού, οι οποίοι στην συνέχεια μπορούν να "παράγουν" κέρδη στην εταιρεία μέσω της χρήσης microtransactions από το Atomic store.

H μετάβαση σε free-to-play θα δικαιολογήσει και την προσθήκη lootboxes στο Fallout 76, κάτι που ξέρουμε ήδη ότι η εταιρεία ετοιμάζει, αλλά δεν έχει ακόμα εφαρμόσει, φοβούμενη της αντίδρασης του κόσμου.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω αποτελούν αυτή τη στιγμή τίποτα άλλο παρά εικασίες που έχουν δημιουργηθεί από τις φήμες που "τριγυρίζουν" στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες. Αν πραγματικά μεγάλοι retailers έχουν ξεκινήσει να επιστρέφουν αντίτυπα στην Bethesda, για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός. Οπότε αν όντως η εταιρεία σκοπεύει να κάνει το Fallout 76 free-to-play, τότε αυτό μπορεί να γίνει π.χ. σε δύο εβδομάδες ή ακόμα σε ένα, δύο ή και τρεις μήνες! Πάντως, αν η Bethesda είναι όντως διατεθειμένη να κάνει το Fallout 76 free-to-play, τότε δεν αποκλείεται να το μεταφέρει και στο Steam.

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη και θα κρατήσουμε αυτό το άρθρο ενημερωμένο, αν υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Ο Αριστοτέλης είναι columnist στο IGN Greece και όταν δεν μαζεύει achievements ή βλέπει σειρές, μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook.

IGN Greece Τα τρία πρώτα Fallout δωρεάν για τους κατόχους του Fallout 76 Χωρίς nukes το Fallout 76 μέχρι νεοτέρας Τον ρόλο των πωλητών θα μπορέσουν να πάρουν οι παίκτες στο Fallout 76

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα