Φερέιρα: «Απλότητα, ταχύτητα, σκέψη»


Μια πρώτη χορταστική γεύση πήραν ο Αμπέλ Φερέιρα κι οι συνεργάτες του από το νέο επαγγελματικό τους περιβάλλον. Το σύνολο των Πορτογάλων της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε άρτια ενημερωμένο για το τί επρόκειτο να βρει ερχόμενο στον «Δικέφαλο» ακόμη και σ’ επίπεδο προσώπων. Καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό έπαιξε και συνεχίζει να διαδραματίζει ο Μάριο Μπράνκο, με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας να έχει γίνει ... «σκιά» του. Αντίστοιχα σημαντικό
ρόλο αναμένεται να έχει κι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια που αναμένεται αργότερα να φτάσει στην Ολλανδία.

Η πρώτη επαφή του 40χρονου τεχνικού με τους ποδοσφαιριστές του έγινε στο ξενοδοχείο της αποστολής και λίγη ώρα μετά, όλοι μαζί μετέβησαν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Άπελντοορν. Πριν από την έναρξη της προπόνησης, σε μια σύντομη ομιλία του ο κ. Φερέιρα έθεσε τους βασικούς άξονες της νοοτροπίας του γύρω από το ποδόσφαιρο τονίζοντας πως θέλει να βλέπει απλότητα, ταχύτητα και σκέψη ενώ πρόσθεσε πως θα υπάρξουν αλλαγές στα μέχρι τώρα δεδομένα στη λογική των προσαρμογών σ’ αυτά που επιζητά ο ίδιος από τις ομάδες του, γνωρίζοντας πως αυτές δεν μπορούν να επιτευχθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα επισήμανε πως όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία έχοντας ίσες ευκαιρίες από τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Επίσης, πρόσθεσε πως είναι «ανοικτός» σε οποιονδήποτε θελήσει να του μιλήσει για οτιδήποτε τον απασχολεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα