Φέντερερ: «Όλοι θέλουμε ένα καθαρό τένις»

Το θέμα του ντόπινγκ στο τένις έχει έρθει αρκετές φορές στο προσκήνιο και πολλοί αθλητές τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες, με μία από τις πιο πρόσφατες και τρανταχτές περιπτώσεις, αυτή της Μαρία Σαράποβα. Οι ποινές αποκλεισμού για μεγάλο διάστημα έρχονται ως τιμωρία και αυτό στην ουσία σημαίνει απώλεια μεγάλων χρηματικών ποσών για τους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς δεν μπορούν να αγωνιστούν σε τουρνουά, ενώ πολλές φορές κλονίζονται και οι ειδικές συμφωνίες που έχουν με τους χορηγούς τους,
που σημαίνει κι άλλες απώλειες υψηλών εσόδων. Ωστόσο, το φαινόμενο δεν εκλείπει.

Ο Ρότζερ Φέντερερ βαδίζει πλέον στο 37ο έτος της ηλικίας, κυριαρχεί στο άθλημα επί μία 15ετία και ουδέποτε το όνομά του ενεπλάκη σε υπόθεση ντόπινγκ, παρά τους δεκάδες ελέγχους που περνά ετησίως. Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε, τόνισε μεταξύ άλλων για το θέμα αυτό:

«Θα ήθελα να ελπίζω πως δεν παίρνει κανένας τίποτα, γιατί όλοι θέλουμε ένα ‘καθαρό’ τένις. Τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν λιγότεροι έλεγχοι κι αυτό μου άρεσε περισσότερο, όμως έτσι έχουν τα πράγματα τώρα και οφείλουμε να το δεχτούμε. Είναι για καλό».
Keywords
Τυχαία Θέματα