Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός 83-69: Πλήρωσαν τα λάθη τους οι «πράσινοι» (videos)

Ο Παναθηναϊκός, ηττήθηκε με 83-69 από την Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη, κάνοντας κακή εμφάνιση. Οι «πράσινοι» πλήρωσαν την κακή τους πρώτη περίοδο στην οποία ήταν σα να μην έπαιξαν ποτέ. Στη δεύτερη ο Γκάι προσπάθησε ν΄ανάψει την φλόγα της αντεπίθεσης, όμως πάλεψε μόνος του με τον Λεσόρ να δίνει μάχη κυρίως στο τέλος και να σημειώνει συνολικά 16 πόντους, οι οποίοι δεν έφταναν στον Παναθηναϊκό, που

συνθηκολόγησε με την ιδέα της ήττας κυρίως στο τέταρτο δεκάλεπτο.

«Πράσινο» Black out!

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο στο ματς κόντρα στην Φενέρ, φάνηκε να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για λίγα λεπτά. Η ομάδα του Αταμάν, μετά το 6-6, έπαθε black out!

Οι «πράσινοι» χρεώθηκαν με πολλά λάθη στην επίθεση τα οποία εκμεταλλεύτηκε άψογα η Φενέρ για να φτάσει σε εύκολη επικράτηση. Ο Πιέρ με υπέροχο κάρφωμα έκανε το 8-6!

Ο Παναθηναϊκός κόλλησε στους 8 (14-8) και έπειτα ο Γκούντουριτς με τρίποντο έκανε το 17-8 αυξάνοντας την διαφορά.

Ο Παπαγιάννης μάλιστα, ευστόχησε σε δύο τρίποντα, για να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει διαφορά 16 πόντων. Ο Καλάθης έκανε το 25-9 ενώ ο Λεσόρ είχε σκοράρει τον μοναδικό πόντο με ελεύθερη βολή.

«Καυτός» Γκάι…αλλά και πάλι δεν έφτανε

Ο Παναθηναϊκός με «καυτό» Γκάι, που ήρθε από τον πάγκο, έκανε την προσπάθεια του, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή. Ο λόγος ήταν τα λάθη ακόμη και στα χαμένα ριμπάουντ αλλά και επιλογές που δεν έφερναν πόντους, την ώρα που η Φενέρ μπορούσε να σημειώνει πόντους και να διατηρεί την διαφορά.

Οι «πράσινοι» από το 25-9 της πρώτης περιόδου, μείωσε ακόμη και σε 10 (36-26) με τον Γκάι, που σε επτά λεπτά σημείωσε 13 πόντους!

Παπαγιάννης και Γουίλμπεκιν έφεραν την διαφορά στους 14 (40-26) με τον Λεσόρ να μειώνει σε 40-28 και τον Μπιμπέροβιτς να εκμεταλλεύεται τα χαμένα ριμπάουντ των παικτών του Αταμάν και να κάνει το 43-28 του ημιχρόνου! Η Φενέρ ολοκλήρωσε με 8/20 τρίποντα και 8/16 δίποντα. Ο Παναθηναϊκός είχε 3/11 τρίποντα και 9/19 δίποντα.

Σταθερά…μπροστά η Φενέρ!

Η διαφορά από τους 15, γρήγορα έφτασε στους 22 με τον Αταμάν να παίρνει γρήγορα τάιμ άουτ, για να επαναφέρει την τάξη στην…αγωνιστική αταξία που διαπίστωσε πως υπήρχε. Μότλεϊ, Γκούντουριτς και Πιέρ έκαναν το 54-32 (22 πόντοι).

Ο Μότλεϊ βρέθηκε σε καλή βραδιά ανέβασε την διαφορά στους 24(μεγαλύτερη εκείνη την στιγμή) 58-34!

Η αχτίδα φωτός στο σκοτάδι της κακής τρίτης περιόδου του Παναθηναϊκού, φάνηκε με τον Μαντζούκα. Ο νεαρός με τρίποντο έκανε το 58-37 αλλά ο Καλάθης έπειτα έκανε το 63-40. Ο Βιλντόσα με τρίποντο μείωσε σε 63-45 και ο Παπαγιάννης μετά από εξαιρετική συνεργασία πέτυχε εντυπωσιακό κάρφωμα για το 67-45 που ήταν και το αποτέλεσμα της τρίτης περιόδου.

Λάθη, χαμένα ριμπάουντ και ήττα!

Ο Παναθηναϊκός, μετά το τρίποντο του Παπαγιάννη που έφερε την απόσταση στους +25 72-47 έκανε την προσπάθεια του με Βιλντόζα Μαντζούκα και Λεσόρ που μείωσαν στους 14 (72-58). Οι «πράσινοι» κυρίως με τον Λεσόρ πάλεψαν, έφεραν την διαφορά ακόμη και στους 12 (76-64) με τρίποντο του Βιλντόσα.

Στο τέλος του ματς, ο κόσμος αποδοκίμασε τον Σλούκα ο οποίος έκανε κίνηση… θα το θυμάμαι. Εκνευρισμός στις κερκίδες και στους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Το τελικό 83-69 έγραψε ο Γκριγκόνις με βολές.

Για τον Παναθηναϊκό ο Λεσόρ σημείωσε 19 πόντους και ο Γκάι 13. Ο Σλούκας είχε μόλις 4 πόντους.

Για την Φενέρ, ο Παπαγιάννης είχε 15 πόντους με 3/4 τρίποντα, από 12 Γκούντουριτς και Καλάθης και 14 ο Μότλεϊ!

Keywords
Τυχαία Θέματα