Φενέρμπαχτσε – Ούνιξ Καζάν 80-41 : Παράσταση για έναν ρόλο

Σαρωτική η Φενέρμπαχτσε επικράτησε 80-41 της Ούνιξ Καζάν, φτάνοντας στην 2η νίκη της στην κορυφαία διοργάνωση. Οι Τούρκοι κυριάρχησαν από την αρχή σε όλους τους τομείς, δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους που αρκέστηκαν σε ρόλο… κομπάρσου.

Mε το αρνητικό ρεκόρ πόντων στην ιστορία της Euroleague φλέρταρε η Ούνιξ, αλλά «κατάφερε» να το αποφύγει διατηρώντας έτσι την επίδοση των 35 πόντων που είχε η Κρκα στην ήττα της (στις 19/11/2003)

από την ΤΣΣΚΑ με 89-35

Μόνο στα πρώτα τέσσερα λεπτά ο αγώνας είχε τα στοιχεία του… ντέρμπι (7-7). Η συνέχεια ανήκει εξ ολοκλήρου στους γηπεδούχους που μετέτρεψαν ένα φαινομενικά δύσκολο παιχνίδι σε υγιεινό… περίπατο. Οι Τούρκοι τα έκαναν όλα όπως έπρεπε, δούλεψαν με μαθηματική ακρίβεια και ολοκλήρωσαν προηγούμενοι 21-8 το πρώτο δεκάλεπτο.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Φενέρμπαχτσε – Ούνιξ Καζάν.

Στη δεύτερη περίοδο… ζεστάθηκε ο Νάντο Ντε Κολό, η Ούνιξ όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά δεν είχε τρόπο να σταματήσει τον ρυθμό του αντιπάλου της και η διαφορά πήγε στο +22 (33-11). Το +26 (44-18) ήταν η μεγαλύτερη διαφορά του πρώτου μέρους με κύριους «εκτελεστές» της Φενέρμπαχτσε τους Σαγιόκ και Μπούκερ.

Τίποτα δεν άλλαξε στο β΄ μέρος του αγώνα, καθώς οι παίκτες της Ούνιξ συνέχισαν να είναι άστοχοι και η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 61-27. Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους δύο προπονητές να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε όσους παίκτες είχαν στην διάθεση τους. Οι Μαριάλ Σαγιόκ και Ντέβιν Μπούκερ ήταν μακράν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων, ειδικά ο δεύτερος που έκανε ότι ήθελε κάτω από τα καλάθια.

Τα δεκάλεπτα: 21-8, 44-22, 61-27, 80-41

Keywords
Τυχαία Θέματα