Φασούλας: "Να δοθεί ένα τέλος στις προϋποθέσεις διεξαγωγής των εκλογών"

Φασούλας: "Να δοθεί ένα τέλος στις προϋποθέσεις διεξαγωγής των εκλογών"osinteliΔευ, 03/22/2021 - 20:45

Οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΟΚ, Παναγιώτης Φασούλας τοποθετήθηκαν με δηλώσεις τους για το θέμα της αναβολής των εκλογών της ομοσπονδίας, λόγω των ασφαλιστικών μέτρων που άσκησαν 21 σωματεία μπάσκετ και έλαβαν προσωρινή διαταγή του πρωτοδικείου για να αποκτήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Η διαταγή δίνει το χρονικό περιθώριο στα σωματεία να εγγραφθούν στο μητρώο για να μπορούν

να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα το Μπάσκετ», Παναγιώτης Φασούλας ανέφερε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι προϋποθέσεις για την διεξαγωγή των εκλογών και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μας έχει κοινοποιηθεί καμία απόφαση σχετικά με την τύχη των εκλογών της ΕΟΚ. Αυτό το οποίο γνωρίζουμε είναι ότι οι αρχαιρεσίες έπρεπε να διεξαχθούν ως τις 31 Μαρτίου. Το σίγουρο όμως είναι ότι πρέπει κάποια στιγμή να αποφασιστούν οι προϋποθέσεις και να δοθεί ένα τέλος σε όλη αυτή την παρατεταμένη περίοδο που το ελληνικό μπάσκετ είναι ουσιαστικά ακυβέρνητο Δεν είμαστε ούτε διοργανωτές των εκλογών, ούτε αποφασίζουμε πότε θα διεξαχθούν.».

Yπερ της απόφασης της ΕΟΚ να αναβληθούν οι εκλογές, ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου, τα περισσότερα δυνατά σωματεία , τέθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος, Άγγελος Παπανικολάου.

«Το μόνο που μπορώ να πω στην παρούσα φάση είναι πως είναι κάτι θετικό ότι μπορούν να ψηφίσουν όλα τα σωματεία χωρίς περιορισμούς. Είναι αδιανόητο σωματεία που έχουν αθλητική αναγνώριση και αγωνιστική παρουσία, να μην ψηφίσουν! Αυτή είναι η λογική και είναι πάρα πολύ σωστή. Είναι κάτι που είχα επισημάνει εξ αρχής. Τα σωματεία πρέπει να συμμετάσχουν για να ενισχύσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και να αποφασίσουν τα ίδια τι θέλουν για το μέλλον του μπάσκετ. Αυτά επί της παρούσης».

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΟΚ, Κώστας Κατσακιώρης ανέλυσε το σκεπτικό της απόφασης της ΕΟΚ για την αναβολή των εκλογών, ύστερα από την δικαστική απόφαση για τους 21 συλλόγους.

«Στην ουσία είχαμε να κάνουμε με μία απαγορευτική διάταξη, σύμφωνα με την οποία κάποια σωματεία για αντικειμενικούς λόγους  αποκλείστηκαν από τις εκλογές.. Υπήρχαν σωματεία που πήραν επιχορήγηση τον Δεκέμβριο, αλλά δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να ψηφίσουν, ενώ η προθεσμία για εγγραφή στο Μητρώο της ΕΟΚ ισχύει μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2021».

ΕΛΛΑΔΑ - Basket League - ΜΠΑΣΚΕΤ Off Off Off Off ΕΛΛΑΔΑ Υπέρ της αύξησης των σωματείων με δικαίωμα ψήφου τέθηκε ο Άγγελος Παπανικολάου.
Article publish on Δευ, 03/22/2021 - 20:45 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα