Φάκελος Λάζαρος Λάμπρου: Το ταλέντο που δεν “έλαμψε” και ψάχνει το restart

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη στιγμή που δεκάδες ξένοι σκάουτερ έκαναν… ουρά στα παιχνίδια της ομάδας Νέων του Παναθηναϊκού για να παρακολουθήσουν έναν πιτσιρικά από την Κατερίνη που έκανε… πράγματα και θαύματα με το Τριφύλλι στο στήθος.

Ο Λάζαρος Λάμπρου ήταν το “πετράδι” της “πράσινης” Ακαδημίας και όλοι μιλούσαν για το next big thing του ελληνικού ποδοσφαίρου,

ωστόσο η ποδοσφαιρική “πτήση” του “δαντελένιου” εξτρέμ είχε πολλά… κενά αέρος.

Με το όνειρο του εξωτερικού στο μυαλό του, ο Λάμπρου αρνήθηκε την υπογραφή νέου επαγγελματικού συμβολαίου με τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε ο Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος ήταν τότε προπονητής στους Πράσινους, δεν άφηνε πολλά περιθώρια για… όνειρα στα νεαρά παιδιά.

Ο 19χρονος τότε Λάμπρου έφτασε μια “ανάσα” από τη Ρόμα, ωστόσο ο Ηρακλής θα ήταν η ομάδα που θα έκανε τα πρώτα του “γερά” βήματα.

Ο ΠΑΟΚ δεν άργησε να αντιληφθεί το ταλέντο του, τον απέκτησε από τον “Γηραιό” και ο δανεισμός του στον Πανιώνιο τον έκανε από ταλέντο… έτοιμη παίκτη.

Όλοι πλέον περίμεναν πολλά πράγματα από τον Λάμπρου και ο νέος δανεισμός του, αυτή τη φορά στην ολλανδική Φορτούνα Σιτάρντ (επτά γκολ, οκτώ ασίστ), ήταν πιο η πιστοποίηση της μεγάλης του ποδοσφαιρικής εξέλιξης.

Ο Λάμπρου έκανε απίθανα πράγματα στην Eredivisie, έγινε ο ηγέτης της μικρούλας Φορτούνα και ο ΠΑΟΚ τον κάλεσε εκ νέου στην Τούμπα. Αυτή τη φορά για μόνιμη εγκατάσταση.

Με δύο χρόνια… καθυστέρηση, ο Λάμπρου έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Δικέφαλου, ωστόσο δεν πήρε πολλές ευκαιρίες από τον Αμπέλ Φερέιρα και ο περιορισμένος χρόνος του, οδήγησε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να αναζητήσουν την ιδανική φόρμουλα. Ένας νέος δανεισμός σε ολλανδική ομάδα, έμοιαζε το… τέλειο, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τον Λάμπρου στην Τβέντε.

Δεν “κούμπωσε” ποτέ με την ολλανδική ομάδα, ενώ ο περιορισμένος χρόνος του ανάγκασε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να διακόψουν τον δανεισμό του. Η δεύτερη επιστροφή στον ΠΑΟΚ, ήταν και πάλι μια από τα… ίδια. Λίγα παιχνίδια, μικρός χρόνος συμμετοχής, ελάχιστες ευκαιρίες.

Το – κάποτε – μεγαλύτερο ταλέντο στην Ελλάδα, άρχισε να ψάχνει στα 24 του χρόνια άλλο ένα restart. Και αυτό ίσως μπορέσει να κάνει στον ΟΦΗ, κοντά στον Γιάννη Σαμαρά. Τον άνθρωπο που τον “ανακάλυψε” και τον… μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού. Μια ακόμη ευκαιρία…

Keywords
Τυχαία Θέματα