Φάκελος Μπόμπι Μπράουν

Η ενίσχυση του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα ήρθε με μια μάλλον απρόσμενη προσθήκη: Αυτή του 33χρονου Μπόμπι Μπράουν που για μερικά χρόνια αποτέλεσε ένα από τα δυνατά επιθετικά όπλα στην Ευρωλίγκα. Ο «τρελός επιστήμονας» του τρίποντου και ένας προικισμένος επιθετικά παίκτης έρχεται να δώσει κάτι από την παλιά λάμψη του στους «ερυθρόλευκους».

ΤΙ ΠΗΡΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ένα καθαρά επιθετικό διάρι (σε κορμί πλέι μέικερ) που τις καλές του μέρες μπορούσε να διαλύσει τις καλύτερες άμυνες της Ευρώπης. Προικισμένος σκόρερ
ειδικά από μακριά.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Λένε ότι η τέχνη του σουτ δεν ξεχνιέται. Υπό αυτή την έννοια ο Μπόμπι Μπράουν παραμένει σουτέρ της ελίτ και ένας παίκτης που στο ρυθμό του μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε άμυνα. Πολύ καλά ποσοστά και στις βολές.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Πέραν της ικανότητας στο σουτ λίγα πράγματα. Η άμυνα δεν ήταν ποτέ το φόρτε του ενώ είναι κλασική περίπτωση περιφερειακού που έχει πρώτα στο μυαλό του to σουτ και μετά τη δημιουργία!

Ο ΜΠΡΑΟΥΝ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ: Στα σχολικά του χρόνια (πήγε γυμνάσιο στο Λος ‘Αντζελες) ήταν παρέα με τον νυν ΝΒΑer Τρέβορ Αρίζα. Διάλεξε ένα κοντινό πανεπιστήμιο το Καλιφόρνια Φούλερτον στο οποίο κατάφερε να βρει ρόλο από την πρώτη –κιόλας- χρονιά τη σεζόν 2003-04. Το πρόγραμμα του κολεγίου δεν ήταν πολύ δυνατό εκείνα τα χρόνια και καμία από τις τέσσερις χρονιές του Μπράουν στην ομάδα δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ιδιαίτερο στην περιφέρεια Big West. Ο Μπράουν χωρίς σπουδαίους συμπαίκτες έγινε από τη δεύτερη χρονιά του το πρώτο επιθετικό βιολί της ομάδας. Σαν σίνιορ μάλιστα την περίοδο 2006-07 έκλεισε τη σεζόν με 20,2 πόντους μέσο όρο.

Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: Στην πραγματικότητα ο Μπόμπι Μπράουν έχει παίξει λίγο στην Ευρώπη! Μπορεί το 2007 να ξεκίνησε την Ευρωπαϊκή καριέρα του στην Άλμπα Βερολίνου όταν τελειώνοντας το κολέγιο δεν μπόρεσε ποτέ να συμπεριληφθεί στο ντραφτ αλλά τα περάσματα του από τη «γηραιά» ήπειρο ήταν μάλλον λιγοστά για τη διάρκεια μιας μεγάλης χρονιά διαδρομής. Το 2010 βρέθηκε πάλι στα…λημέρια της Ευρωλίγκα αλλά η σχέση του με την Πολωνική Πρόκομ κράτησε μόλις 6 αγώνες αφού αποδεσμεύθηκε μετά από δύο μήνες. Τότε ήταν που βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα παίζοντας για λογαριασμό του Άρη έχοντας μάλιστα σε 9 αγώνες του Eurocup με την ομάδα της Θεσσαλονίκης μέσο όρο 14,2 πόντων! Το 2011 αγωνίσθηκε στη Γερμανία με την Όλντεμπουργκ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της λίγκα. Το 2012 συμφώνησε με τη Σιένα και εκεί ήταν που έκανε με κάθε μέτρο σύγκρισης την καλύτερη Ευρωπαϊκή σεζόν του! Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ όλης της Ευρωλίγκα (με μέσο όρο 18,5 πόντους ανά αγώνα) και ήταν 4ος καλύτερος πασέρ της διοργάνωσης με μέσο όρο 5,3 τελικές πάσες παίζοντας στην ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι με την οποία κατέκτησε εντός Ιταλικών συνόρων και το ντάμπλ. Στις 4 Ιανουαρίου μάλιστα σκόραρε και 41 πόντους εναντίον της Φενέρμπαχτσε ισοφαρίζοντας το ρεκόρ περισσότερων πόντων στην ιστορία της διοργάνωσης κάτι που έχουν πετύχει μόνο τρεις ακόμη παίκτες από το 2000. Το τελευταίο του πέρασμα από Ευρωπαϊκή ομάδα ήταν το 2016 όταν υπέγραψε για τον τελευταίο μήνα της σεζόν με τη Γκαλατασαράι.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ: Πέρα από το παιχνίδι των 41 πόντων με τη Φενέρ πάλι την περίοδο 2012-13 είχε σκοράρει 34 πόντους εναντίον της Γαλλικής Σαλόν και σε άλλα δύο παιχνίδια της ίδιας σεζόν 27 και 26 πόντους. Αυτές τις τέσσερις φορές συνολικά έχει ξεπεράσει τους 25 πόντους στην Ευρωλίγκα. Φυσικά σε ένα διαφορετικό επίπεδο στο Κινέζικο πρωτάθλημα όπου παίζεται up tempo μπάσκετ είχε σκοράρει σε ένα αγώνα το 2013 74 πόντους επίδοση που αποτελεί την Τρίτη καλύτερη όλων των εποχών στη διοργάνωση!

Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΒΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ….ΚΙΝΑ: Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του πάντως ο Μπράουν το πέρασε στην άκρη του πάγκου ομάδων του ΝΒΑ αλλά και στην….Κίνα! Στο ΝΒΑ έπαιξε για πέντε διαφορετικές ομάδες: Η τελευταία από αυτές ήταν το Χιούστον όπου με μεγάλα διαλείμματα πάντως έπαιξε για λογαριασμό των Ρόκετς την τελευταία διετία (συνολικά 45 αγώνες). Οι καλύτερες σεζόν του πάντως πρέπει να αναζητηθούν λίγο πιο πίσω: Από το 2008 μέχρι το 2010 όταν έπαιξε διαδοχικά σε Σακραμέντο, Μινεσότα και Νέα Ορλεάνη. Τα 22 παιχνίδια με τη φανέλα της Νέας Ορλεάνης ήταν μάλλον και το καλύτερο διάστημα του στο ΝΒΑ αφού έπαιζε κοντά στα 15 λεπτά μέσο όρο και είχε 6,5 πόντους ανά αγώνα. Το 2013 είπε ναι στα Κινέζικα….δολάρια παρότι είχε αρκετές προτάσεις από ομάδες της Ευρωλίγκα. Έπαιξε εκεί μέχρι το 2016 αλλάζοντας ουσιαστικά την Ευρωπαϊκή δράση ή τα όνειρα του να κάνει ένα βήμα παραπάνω στο ΝΒΑ με τα πλουσιοπάροχα συμβόλαια!

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: ο Μπράουν στα 33 του δεν έχει πια μεγάλη σχέση με τον παίκτη που ξέραμε στη Σιένα. Αυτό από μια άποψη δεν είναι κακό για τον Ολυμπιακό. Ο παλιός Μπράουν ήταν ευχή της βραδιές που έμπαιναν τα σουτ του και κατάρα όλες τις υπόλοιπες! Ο σημερινός Μπράουν θα είναι περισσότερο ένας ρολίστας που θα μπαίνει σε ειδικές συνθήκες στο παιχνίδι για να βοηθήσει κυρίως με το μακρινό του σουτ. Υπό αυτό το πρίσμα 6-7 πόντοι μέσος όρος με οτιδήποτε πάνω από 35% στο τρίποντο θα είναι ένας καλός τρόπος για να κάνει εύκολη απόσβεση.
Keywords
Τυχαία Θέματα