Φαμπίνιο για να κάνει τη διαφορά…

Όταν η Μονακό κατέκτησε πέρυσι το κάθε άλλο παρά αμφίρροπο πρωτάθλημα στη Γαλλία κόντρα στα προγνωστικά απόλυτης κυριαρχίας της Παρί «πλούτισε» από τις πωλήσεις πρωτοκλασάτων αστεριών που έκαναν εντυπωσιακά την αγωνιστική διαφορά, όπως των Μπακαγιόκο και Σίλβα στα χαφ, του Μεντί αριστερά στην άμυνα, των Ζερμέν, Ντιράρ και Εμπαπέ στην επίθεση.

Ο Φαμπίνιο και ο Σιντιμπέ και ο Λόπες έμειναν και επιβραβεύτηκαν με τη δεύτερη θέση (σεζόν με κορυφαίο
τον Πορτογάλο), η οποία ουσιαστικά είναι και πάλι χρυσοφόρα, αφού ισοδυναμεί με πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (δηλαδή, οι πριγκιπικοί κατέκτησαν το πρωτάθλημα της δεύτερης θέσης). Η Μονακό είναι και πάλι κερδοφόρα, αγωνιστικά.

Πρώτος επιλαχών για αποχώρηση από την περυσινή λίστα ήταν ο Φάμπιο Ενρίκε Ταβάρες. Φαμπίνιο με το όνομα. Και η φιναλιστ του Τσάμπιονς Λιγκ Λίβερπουλ έκανε και μάλιστα γρήγορα κίνηση ματ, αποσκοπώντας στον εμπλουτισμό των επιλογών του Κλοπ στα χαφ.

Με τον πολυτάλαντο Βραζιλιάνο χαφ που άρχισε την καριέρα του στη Ριο Άβε, έπαιξε δανεικός από τους Πορτογάλους για 14 μόνο λεπτά με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και είχε ασιστ στο 6-2 με τη Μάλαγα το Μάιο του 2013 και ήταν δανεικός και στη Μονακό μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Κοινώς, έψαχνε πατήματα, εμπιστοσύνη και διάρκεια απόδοσης.

Η τελευταία διετία του ανήκει. Από απλό δεξί μπακ προωθήσεων και μεταβιβάσεων ακριβείας, ο Φαμπίνιο έγινε, όταν αποκτήθηκε ο Σιντιμπέ από τη Λιλ, σύγχρονο αμυντικό χαφ που πατάει περιοχή και σκοράρει, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιστροφή των μονεγάσκων στους τίτλους. Έργο Ζαρντίμ. Η αλλαγή θέσης, ψυχολογίας, απόδοσης. Το αποτέλεσμα εκπληκτικό.

Η Λίβερπουλ (την οποία «ξεζούμισε ο Κλοπ για να βγάλει σεζόν με κλειστό ρόστερ σε πολλά μέτωπα, ομάδα εξαρτημένη από τον Σαλάχ) έκανε διάνα στην επιλογή του Βραζιλιάνου. Για να πλαισιώσει Χέντερσον, Μίλνερ και Βαινάλντουμ και να μπορεί να παίξει αν χρειαστεί και διαφορετικά συστήματα από το 4-3-3 του Κλοπ (αν αποκτηθεί δε και ο Φεκίρ, προκύπτει και 4-2-3-1 με Φεκίρ δεκάρι), παίρνοντας από τον Φαμπίνιο ενέργεια, ταχύτητα, ιδέες, πάσες και γκολ (μέτρσησε 28 γκολ την τελευταία τριετία ως αμυντικό box-to-box χαφ!).

Πολυεργαλείο που καθυστέρησε ένα χρόνο να αποχωριστεί το χλιδάτο Μονακό…
Keywords
Τυχαία Θέματα