Ευρώπη με Μανιά…(video)

Με τον Μιχάλη Μανιά να σημειώνει δυο τέρματα, ο Αστέρας συνεχίζει να ζει σε… ευρωπαϊκούς ρυθμούς μετά το 1-3 στην Κέρκυρα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πέτυχαν δυο υπέροχα γκολ (Τσιλιανίδης, Μανιάς) έχασαν μπόλικες ευκαιρίες για να αυξήσουν το δείκτη του σκορ και γενικά δικαιούνταν πέρα για πέρα αυτούς τους τρεις βαθμούς.

Ο Γιάννης Μαντζουράκης (4-2-3-1) ξεκίνησε το ματς με τον Γιαννακόπουλο κάτω από
τα δοκάρια, τον Σπίνουλα δεξιά, τον Λέκοβιτς αριστερά και με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ατζέτζο, Ιωάννου. Οι Σιόντης και Μπαλάφας είναι μπροστά από την άμυνα, με τον Γεωργίου πίσω από τον επιθετικό Μυτίδη, έχοντας αριστερά τον Επστάιν και δεξιά τον Γεωργίου.

Από την άλλη πλευρά, ο Σάββας Παντελίδης ξεκίνησε τον αγώνα επίσης με σύστημα 4-2-3-1, με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τον Κώτσιρα δεξιά στην άμυνα, τον Γιαννούλη αριστερά και τους Σελίν, Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Σε ρόλο αμυντικού χαφ ήταν οι Μουνάφο, Ντούντου, με τον Κυριακόπουλο αριστερά, τον Καλτσά δεξιά και τον Τσιλιανίδη πίσω από τον επιθετικό Μανιά.

Στο 21΄ για μια ακόμη φορά φέτος, ο Μανιάς βγήκε τετ α τετ, αγνόησε τον Κυριακόπουλο που ήταν δίπλα του σε καλύτερη θέση και προ κενής εστίας, σούταρε, αλλά ο πορτιέρο της Κέρκυρας έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα είχαμε νέα ευκαιρία για τον Αστέρα, με τον Μανιά να πιάνει ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Γιαννακόπουλος με σπουδαία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Τελικά, το γκολ για τους φιλοξενούμενους που ήταν σαφώς ανώτεροι, σημειώθηκε στο 40’ με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Αρκάδες… Ο Κυριακόπουλος στο 48’ σέντραρε από αριστερά και ο Μιχάλης Μανιάς με τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το 0-2!

Η κυρίαρχη ομάδα του Σάββα Παντελίδη, δεν έμεινε μόνο εκεί. Σημείωσε και ένα τρίτο γκολ, στο 68’ με τον Γιαννούλη να πιάνει ένα δυνατό σουτ, τον Γιαννακόπουλο, να διώχνει προσωρινά και τον Μανιά που καραδοκούσε να πιάνει κεφαλιά σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ και το τρίτο της ομάδας του.

Από εκεί και πέρα άρχισαν οι αλλαγές με τις δυο ομάδες να τις ολοκληρώνουν μέχρι το 78’. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες, κυρίως, με τον Τσιλιανίδη, κάπου ξεθάρρεψε και ο ΑΟΚ και το παιχνίδι έγινε κομματάκι ενδιαφέρον.

Αρχικά, οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 85’ με τον Τουράμ να κερδίζει πέναλτι από τον Σελίν, να το εκτελεί, αλλά στην επαναφορά ο παίκτης της Κέρκυρας βρήκε δίχτυα και μείωσε σε 1-3. Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα γι αυτούς αν το σουτ του Ρόλε στο 89’ δεν κατέληγε στο δοκάρι… Ο τελευταίος μάλιστα, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

Διαιτητές: Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Αλέξανδρος Γρέβενης

4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

ΚΕΡΚΥΡΑ Γιάννης Μαντζουράκης, 4-2-3-1): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Γεωργίου (54’ Τουράμ), Σπίνουλας, Σιόντης (69’ Ζορμπάς), Ρόλε, Ιωάννου, Μπαλάφας (59’ Κρητικός), Επστάιν, Μυτίδης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Σελίν, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο (79’ Μπέρτος), Λίμα Ντούντου, Κυριακόπουλος (69’ Μαντίντα), Καλτσάς, Μανιάς (72’ Δουβίκας), Τσιλιανίδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα