Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21: Δύο ελληνικές προκρίσεις
Διπλή πρόκριση σε πρώτη 16άδα έφεραν για την ελληνική πλευρά τα αγωνίσματα του διπλού, που μπήκαν την Πέμπτη (18/06) στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης Under 21.
Στη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης, στην Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας, οι αθλητές μας είχαν γενικά πολύ θετική παρουσία και το πιο ευχάριστο, το πιο ενθαρρυντικό νέο, είναι ότι οι Αλέξανδρος Μαδέσης/Γιώργος Κοσμάς στο διπλό ανδρών, όπως και ο Μαδέσης με τη Βουλγάρα παρτενέρ του Τσβετελίνα Γκεοργκίεβα στο διπλό μικτό, προχώρησαν στην κορυφαία 16άδα. Μία ανάσα μάλιστα, από το να κάνουν το ίδιο
Ο Μαδέσης και ο Κοσμάς προκρίθηκαν στον 2ο γύρο με αξιοσημείωτη επικράτηση στα πέντε σετ απέναντι σε δυνατό δίδυμο από την Κροατία. Ο Μαδέσης με την πρώην αθλήτρια της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης προχώρησαν με δύο νίκες στο ταμπλό και μάλιστα η τελευταία επιτεύχθηκε κόντρα σε ζευγάρι με υψηλή θέση στα seeding.
Οι αθλητές μας έχουν και αύριο βεβαίως, πολύ δύσκολο έργο, αλλά με αποφασιστικότητα και πολύ καλή ψυχολογία θα κυνηγήσουν την είσοδο στα προημιτελικά και γιατί όχι κάτι μεγαλύτερο! Θυμίζουμε ότι υπεύθυνοι προπονητές στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι ο Χρήστος Λάμης και ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.
Μετά τους χτεσινούς αποκλεισμούς στο στάδιο 1 του απλού τα τέσσερα παιδιά συνέχισαν μόνο με τα διπλά. Ο απολογισμός τους έφερε δικαιολογημένα χαμόγελα, άλλαξε το κλίμα και προκαλεί και αισιοδοξία για τη συνέχεια.
Στο διπλό Νέων ανδρών οι σημερινοί πρωταθλητές Ελλάδας του αγωνίσματος (νούμερο 19 στη διοργάνωση) συνάντησαν στον 1ο γύρο τους Κροάτες Λέον Μπένκο/Μπόρνα Πέτεκ (Νο 13). Προηγήθηκαν 2-0, αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση και όλα κρίθηκαν στο 5ο σετ. Εκεί ο Κοσμάς και ο Μαδέσης έκαναν εντυπωσιακό σερί μετά το 3-3 κι έφτασαν στο τελικό 3-2. Η εξέλιξη 13-11, 11-4, 4-11, 6-11 και 11-3.
Αύριο στις 16:10 βρίσκουν μπροστά τους το 1ο φαβορί, τους Γερμανούς Αντρέ Μπερτελσμάιερ/Βιμ Βέρντονσκοτ. Είναι το αουτσάιντερ, αλλά δεν έχουν να κάνουν κάτι άλλο από το να τα δώσουν όλα για την έκπληξη και την είσοδο στην 8άδα. Ο αγώνας κανονίστηκε στο τραπέζι 3.
Επίσης στον 1ο γύρο του διπλού ανδρών ο Κούτρα με τον Κύπριο Ελία Σαρμπέλ αντιμετώπισαν τους 16άχρονους Ντανίλο Φάσο/Γκορκίμ Οτσάλ από την Ιταλία και την Τουρκία αντίστοιχα. Πίεσαν μετά το 1ο σετ, ώσπου έχασαν με 3-0 σετ από δύο αθλητές, που στην ηλικία τους είναι κορυφαίοι στην Ευρώπη (5-11, 12-14, 7-11).
Στο διπλό μικτό σχηματίστηκε ταμπλό των «64». Στον 1ο γύρο ο Μαδέσης και η Γκεοργκίεβα (νούμερο 25 στα seeding του αγωνίσματος) είχαν τις καλύτερες επιλογές στις κρίσιμες στιγμές για να κάμψουν με 3-0 σετ το δανέζικο δίδυμο των Σιμόν Βόνεμπεργκ/Σοφία Λινχ Έσκεροτ (Νο 43). Η εξέλιξη 11-7, 13-11 και 12-10.
Το βράδυ το ελληνοβουλγαρικό ζευγάρι αναμετρήθηκε με τους Σάμουελ Άρπας/Χάνκα Κοντέτ από τη Σλοβακία (Νο 11 στα φαβορί) και τα πήγε περίφημα. Πήρε το προβάδισμα στην παράταση, δέχτηκε την ισοφάριση και στα επόμενα σετ συνδυάστηκε και απέδωσε καταπληκτικά λες και γνωρίζεται καιρό (12-10, 6-11, 11-8, 11-3).
Στον 3ο γύρο οι Μαδέσης/Γκεοργκίεβα αναμετρώνται στις 10 το πρωί με τους Μπριν Βοβκ και Σάρα Τόκιτς από τη Σλοβενία (Νο 17) και φυσικά επιδιώκουν κι άλλο βήμα. Η συνάντηση ορίστηκε στο τραπέζι 3.
Ο Κούτρα και η Τζαρίδου (Νο 48) ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στους «64» κόντρα στους Ντομίνικας Σαμουόλις/Έμα Κλεμέντ από τη Δανία (Νο 22) κι έφτασαν δύσκολα στην επικράτηση στα τρία σετ (11-8, 11-9, 11-9).
Στους «32» το βράδυ είχαν ακόμα καλύτερη απόδοση κι πλησίασαν πολύ σε νίκη έκπληξη. Αντιμετώπισαν τους Στεπάν Μπρελ/Βερόνικα Πολάκοβα από την Τσεχία (Νο 14) και αφού ισοφάρισαν από 2-0 πίσω άγγιξαν την απόλυτη ανατροπή. Οι διεθνείς μας έγιναν οδηγοί στο «κόντρα» σετ, έφτασαν να προηγηθούν και 9-6, όμως δέχτηκαν πέντε διαδοχικούς πόντους και αποκλείστηκαν με 3-2 σετ (6-11, 7-11, 11-4, 11-8, 9-11).
Ο Κοσμάς και η Μάγια Χάνσεν από τη Δανία (νούμερο 34 στο αγώνισμα) είχαν αμφίρροπη αναμέτρηση στον 1ο γύρο με τους Μπόρνα Πέτεκ/Ναταλία Μπογκντάνοβιτς από την Κροατία και την Πολωνία αντίστοιχα (Νο 32). Στο τέλος κάμφθηκαν με 3-1 και όλα τα σετ να είναι κλειστά (8-11, 11-9, 8-11, 10-12).
Στο διπλό γυναικών η Τζαρίδου και η Βουλγάρα Τσβετελίνα Γκεοργκίεβα (Νο 18) «έπεσαν» πάνω στις ισχυρές Κοχάρου Ιταγκάκι/Ιρέν Καλαϊτζίδου από τη Γερμανία. Άρχισαν δυνατά με το 1ο σετ να είναι ισορροπημένο μέχρι τα μέσα του και μετά οι αντίπαλες (Νο 11) απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο. Ο αγώνας για τις «32» του ταμπλό έγινε στο τραπέζι 1 και μεταδόθηκε ιντερνετικά (6-11, 6-11, 3-11)
# Η ETTU παρέχει live scoring από όλα τα τραπέζια στο λινκ https://www.ettu.tv/events/122/0/0/4/4/1
# Επίσης, κάνει live streaming από την πλατφόρμα της (ETTU TV). Οι μεταδόσεις αφορούν καθημερινά στους αγώνες από τα τραπέζια 1 και 2 https://www.ettu.tv/live/1/2067
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Δεν είχε πάει με τον Παναθηναϊκό, πήγε μόνος του: Ο νέος προορισμός του Χέιζ-Ντέιβις
- Παναθηναϊκός, μεταγραφές: Αδιανόητη πρόταση για Τσάπρα και Βήχο στον Λεβαδειακό
- ΠΑΟΚ: Όλα ανοιχτά!
- Κέρδισε 15 εκατ. ευρώ στο λόττο και σήμερα βγάζει 40.000 ευρώ τον μήνα χωρίς να εργάζεται
- Ανατροπή με Μάρμολ! Οι Ολλανδοί τον στέλνουν στη Φέγενορντ
- Δεκτό το αίτημα της Mercedes από τη FIA για την ποινή του Ράσελ στο Μονακό
- ΠΑΟΚ: Εξετάζει τον Μπατίστ Σανταμαρία
- Παντρεύτηκε ο Κάσπερ Ρουντ (vid)
- 2 ακόμα μεταγραφές ο Ολυμπιακός, Ισπανός άσος για ΠΑΟΚ - Κλείνει ο Τσάπρας!
- Μουράτογλου: Τα τρία φαβορί που επιλέγει για το Wimbledon
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Novasports
- ΠΑΟΚ: Όλα ανοιχτά!
- Ανατροπή με Μάρμολ! Οι Ολλανδοί τον στέλνουν στη Φέγενορντ
- Τότεναμ: Ενίσχυση από Μπράιτον!
- Λίβερπουλ: «Χτυπά» παίκτη με πρόταση 100 εκατ. ευρώ!
- Βαλένθια-Μπαρτσελόνα 112-113: Έπος με παράταση και μπρέικ με το… καλημέρα!
- Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21: Δύο ελληνικές προκρίσεις
- Ολυμπιακός: Οι λεπτομέρειες για Μπιανκόν-Άντερλεχτ και η στάση του παίκτη!
- Τετράδα και μετάλλιο στην κλάση 6 για τον Χατζηκυριάκο στο ITTF World Para Future
- Βαλένθια-Μπαρτσελόνα 112-113: Έπος με παράταση και μπρέικ με το… καλημέρα! (videos)
- Ίντερ: «Έδεσε» τον Κίβου μέχρι το 2028!
- Τελευταία Νέα Novasports
- Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21: Δύο ελληνικές προκρίσεις
- Ελβετία-Βοσνία 4-1: Πάρτι με Μανζάμπι και φουλ για τους “32” (videos)
- Βενέτσια-Μιλάνο 72-86: Πρωταθλήτρια Ιταλίας με μπρέικ και ιστορικό… τρεμπλ
- Βαλένθια-Μπαρτσελόνα 112-113: Έπος με παράταση και μπρέικ με το… καλημέρα! (videos)
- Παναθηναϊκός: Τέλος ο Σφιντέρσκι, συνεχίζει στη Βίτζεβ Λοτζ
- Βαλένθια-Μπαρτσελόνα 112-113: Έπος με παράταση και μπρέικ με το… καλημέρα!
- ΠΑΟΚ: Όλα ανοιχτά!
- Παναθηναϊκός: Σκέψεις για Χριστογεώργο τον οποίο γλυκοκοιτάζουν όλοι οι μεγάλοι
- Τετράδα και μετάλλιο στην κλάση 6 για τον Χατζηκυριάκο στο ITTF World Para Future
- Ανατροπή με Μάρμολ! Οι Ολλανδοί τον στέλνουν στη Φέγενορντ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Η DJ με τις τρεις καταγωγές και φαν του Μαρόκου (ΦΩΤΟ)
- Μουντιάλ 2026, Ελβετία - Βοσνία 4-1: Οι αλλαγές Μανζάμπι - Βάργκας καθάρισαν και οι Ελβετοί βλέπουν ήδη τους 32
- Ελβετία-Βοσνία 4-1: Οι αλλαγές έφεραν τα γκολ μετά το 74’ (vid)
- Ιτούδης: Αποχώρησε από τη flash interview μετά την ήττα από τη Μακάμπι
- “Χρυσές” αλλαγές Μανζάμπι, Βάργκας - Ξαφνικά... 4άρα η Ελβετία (ΒΙΝΤΕΟ)
- Ελβετία - Βοσνία 4-1: Σούπερ ξέσπασμα και αγκαλιά με την πρόκριση!
- Η βαθμολογία και το πρόγραμμα του 2ου ομίλου μετά τη νίκη της Ελβετίας επί της Βοσνίας
- Ελβετία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη 4-1
- Η Φενέρμπαχτσε εμπιστεύεται ξανά τον Καρτάλ για την τεχνική ηγεσία
- Ελβετία - Βοσνία 4-1: «Χρυσές» αλλαγές Μανζάμπι και Βάργκας, έδωσαν νίκη πρόκρισης (video)



