Ευρωλίγκα: η απάντηση στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Με σημερινή της ανακοίνωση, η Ευρωλίγκα δηλώνει αποφασισμένη να διασφαλίσει πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θα είναι σε θέση να εμπλακεί σε καμία δραστηριότητα της διοργάνωσης μέχρις ότου «αυτή η συμπεριφορά πάψει ολοκληρωτικά και οριστικά». Επιπλέον αναφέρει πως έχουν κινηθεί «δικαστικές διαδικασίες» εναντίον του, εκφράζοντας πάντως την ελπίδα πως ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει στη διοργάνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι πολλαπλές επιθέσεις που έχει εξαπολύσει ο κ.
Δημήτρης Γιαννακόπουλος τις τελευταίες εβδομάδες, με τις οποίες έχει προσβάλλει βαθιά άτομα, ομάδες και την ίδια την Ευρωλίγκα, έχει οδηγήσει το διοικητικό συμβούλιο των μετόχων της Ευρωλίγκας (ECA Board) εκτός του Παναθηναϊκού να αξιολογήσει την κατάσταση από κοινού με την διοίκηση της διοργάνωσης. Ύστερα από ενδελεχή αξιολόγηση, και οι 10* σύλλογοι εκφράζουν ομόφωνα την ακόλουθη θέση:

1. Επαναλαμβάνουν πως η συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου είναι εντελώς αντίθετη με τις ηθικές αρχές, αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού, ειδικά σε ό,τι αφορά τον σεβασμό, ο οποίος είναι ο θεμέλιος λίθος των σχέσεων μεταξύ μελών μιας αθλητικής κοινότητας. Συνεπώς, το διοικητικό συμβούλιο θα υιοθετήσει τα κατάλληλα μέτρα ούτως ώστε να διασφαλίσει ότι αυτό το άτομο δεν θα μπορέσει να εμπλακεί σε καμία δραστηριότητα της Euroleague μέχρις ότου αυτή η συμπεριφορά του πάψει ολοκληρωτικά και οριστικά. Η χρησιμοποίηση μειωτικών δηλώσεων, η συνεχής δημόσια πίεση και οι λεκτικές επιθέσεις που χρησιμοποιούνται σε μια προσπάθεια επηρεασμού των αθλητικών αποτελσμάτων και επίθεσης στη διοργάνωση, τα μέλη και τους ιθύνοντές της δεν έχουν θέση σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα το οποίο οι σύλλογοι οικοδομούν εδώ και χρόνια και που αυτή τη στιγμή προσφέρει στους φιλάθλους την καλύτερη διοργάνωση μπάσκετ στην ευρωπαϊκή ιστορία.

2. Οι 10 σύλλογοι – μέλη του διοικητικού συμβουλίου μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Euroleague Basketball έχουν εξουσιοδοτήσει το νομικό επιτελείο να ξεκινήσει δικαστικές διαδικασίες εναντίον του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου με στόχο να επιδιορθωθεί η ζημιά που έχει προκληθεί στην εικόνα, την τιμή, την ακεραιότητα και την αξιοπιστία της διοργάνωσης, των συλλόγων, των διαιτητών και των αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroleague Basketball.

3. Οι 10 σύλλογοι όπως και το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και οι αξιωματούχοι της διοργάνωσης επαναλαμβάνουν την επιθυμία τους ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να αποτελεί μέλος της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης μπάσκετ. Αποτελεί ισχυρή πεποίθηση τους πως οι φίλαθλοι και η ιστορία της ομάδας δεν πρέπει να θίγονται από την αξιοθρήνητη συμπεριφορά ενός ατόμου, ούτε και οι φίλαθλοι θα πρέπει να στερηθούν το δικαίωμα να απολαμβάνουν την καλύτερη διοργάνωση μπάσκετ στην Ευρώπη, στην οποία ανήκει η ομάδα τους.

*Εφές, ΤΣΣΚΑ, Μπαρσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι, Ολυμπιακός, Ολίμπια Μιλάνο, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια, Ζαλγκίρις.
Keywords
Τυχαία Θέματα