Ευρωλίγκα: «Διαβολοβδομάδα» νέων αναβολών λόγω της «Όμικρον»

Με τέσσερις αγώνες να έχουν, ήδη, αναβληθεί, τρείς ημέρες πριν από την διεξαγωγή τους, την Μακάμπι να προβαίνει σε δεύτερη ανακοίνωση για αύξηση κρουσμάτων και να…προειδοποιεί για αίτημα αναβολής,  αλλά και αντίθετα, τον Ολυμπιακό να ανακοινώνει ότι δεν έχει, πλέον, κανένα θετικό κρούσμα, το πρόγραμμα της Ευρωλίγκα στην επερχόμενη «διαβολοβδομάδα»,  αναμένεται να περάσει από πολλές…αναταράξεις για την μερική ολοκλήρωση της.  

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να…ταξιδεύει σε όλη

την Ευρώπη, να προκαλεί θανάτους συναθρώπων μας και στον αθλητισμό να μετρά εκαντοτάδες θετικών κρουσμάτων σε παίκτες, προπονητές και μέλη των ομάδων.

Κι αν στην προηγούμενη 19η αγωνιστική, υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια για να αναβληθούν μεμονωμένα και σταδιακά, όλα τα παιχνίδια από την διοργανώτρια αρχή, στην 20η και 21 αγωνιστική που θα διεξαχθούν σε δυο δόσεις και σε διάστημα 48 ωρών μεταξύ τους, πολύ δύσκολα θα αποφευχθούν αναβολές της τελευταίας στιγμής που θα βρούν αποστολές φιλοξενούμενων ομάδων, εν πτήσει ή σε αεροδρόμια ή ακόμα και να έχουν φτάσει στις πόλεις των αντιπάλων τους, αλλά να μην παίξουν εν τέλει.

Από τα 18 παιχνίδια των δυο συνεχόμενων αγωνιστικών, ήδη, η Ευρωλίγκα έχει ανακοινώσει το «suspended» για τις αναμετρήσεις Ερυθρός Αστέρας-Ρεάλ (11/1), Μονακό-Ούνικς (11/1), Μπασκόνια- Εφές Αναντολού ((11/1) και Ζενίτ-Βιλερμπάν (11/1). Άκρως…επίφοβη είναι η διεξαγωγή του παιχνιδιού Μακάμπι-Άλμπα (12/1).

Τρείς αγώνες από τους εφτά της πρώτης ημέρας (Τρίτη) είναι ακόμα «on line» και οι έξι ομάδες προετοιμάζονται να παίξουν. Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός, Μπάγερν-Ζαλγκίρις και Μπαρτσελόνα-Αρμάνι.

Είναι άγνωστο τι μέλλι γενέσθαι με τα εννέα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής (13-14/1) και τα πάντα θα εξαρτηθούν για την τύχη των αναμετρήσεων, την τέλεση τους ή όχι, από τον απολογισμό της προηγούμενης αγωνιστικής. Γιατί, θα φαντάζει ανέφικτο, ομάδες που έμειναν ανενεργές στην 20η αγωνιστική και έκαναν ελλιπείς προπονήσεις, να παίξουν άμεσα στην επόμενη αγωνιστική, με διαφορά δυο ημερών.

Το ζητούμενο για την Ευρωλίγκα που έχει επιλέξει την μεμονωμένη αναβολή των παιχνιδιών και όχι ολόκληρης της αγωνιστικής, να μην ταλαιπωρηθούν ομάδες με άσκοπα ταξίδια, εφόσον η μετάλλαξη «Όμικρον» έχει μολύνει αριθμό παικτών και οι οποίοι βρίσκονται στο όριο για να είναι πλειοψηφικά, οι απόντες περισσότεροι από τους διαθέσιμους…

Η Μακάμπι τείνει να γίνει χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς τις τρείς προηγούμενες ημέρες, χωρίς να ανακοινώνει συγκεκριμένο αριθμό απωλειών από παίκτες που βρίσκονται σε «καραντίνα», αφήνει να εννοηθεί ότι οι δυο αγώνες της με την Αλμπα, στο Τελ Αβίβ και τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, έχουν αυξημένες πιθανότητες για αίτημα αναβολής τους στην Ευρωλίγκα.

Η διοργάνωση μετρά, ήδη, 19 αναβολές, με τις Αρμάνι Μιλάνο, Ζαλγκίρις, Βιλερμπάν και Ρέαλ Μαδρίτης να έχουν τις περισσότερες (3).

Η Άλμπα Βερολίνου, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η Μπάγερν, η Φενέρ, η ΤΣΣΚΑ, η Ζενίτ, η Μονακό, η Ούνικς, η Αναντολού Εφές, η Μπασκόνια και ο Ερυθρός Αστέρας έχουν από δύο αναβληθέντα παιχνίδια.

Η  Ευρωλίγκα έχει προχωρήσει στον ορισμό νέων ημερομηνιών διεξαγωγής στους περισσότερους αγώνες, αρχής γενομένης από τις 18 Ιανουαρίου, δημιουργώντας, αναγκαστικά, νέες… «διαβολοβδομάδες» για να μην συσσωρευτούν αναμετρήσεις σε βάθος χρόνου και με την προοπτική, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου να υπάρξει εξομάλυνση στο πρόγραμμα.

Η επίδραση της πανδημίας σε όλες τις ομάδες, λόγω των απουσιών από τις προπονήσεις, είτε για τον επηρεασμό τους και σε ποιο βαθμό από την αγωνιστική αδράνεια και παρά τα ελαφρά συμπτώματα ή ακόμα κι αν είναι τελείως ασυμπτωματικοί, θα φανεί μόνο στα παρκέ. Είναι δεδομένο, όμως, ότι η εικόνα των περισσότερων από τις 18 ομάδες της διοργάνωσης, θα είναι διαφορετική. Θα είναι αφύσικο, αν οι ομάδες εμφανισθούν

Keywords
Τυχαία Θέματα