Έβερτον – Λίβερπουλ 0-0: Πρωταγωνιστές οι τερματοφύλακες (hls)


Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής στην Αγγλία μεταξύ Έβαερτον και Λίβερπουλ (0-0) με τον Τσιμίκα να παίρνει βασικού για τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα είχαν οι δύο τερματοφύλακες που με τις επεμβάσεις τους ήταν αυτοί που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

«Φτωχό» σε θέαμα ήταν το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να έχουν από μία σπουδαία φάση.
Οι μεν γηπεδούχοι στο 32΄ με τον Ντέιβις να σημαδεύει το δοκάρι του Άλισον. Οι δε φιλοξενούμενοι στο 43΄ στη διπλή προσπάθεια των Ντίαζ και Νούνιες, αρχικά ο Πίκφορντ και στη συνέχεια τα

δοκάρια διατήρησαν το «μηδέν».

Πολύ πιο… πλούσιο ήταν το δεύτερο 45λεπτο, κυρίως μεταξύ 63΄ – 65΄ όπου αρχικά ο Πάτερσον από πλεονεκτική θέση σουτάρει αλλά η μπάλα βρίσκει σώματα αμυντικών και φεύγει κόρενρ.
Ένα λεπτό αργότερα, ο Πίκφορντ θα νικήσει τον Φιρμίνο, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τερματοφύλακας των γηπεδούχων αρνείται το γκολ στον Φαμπίνιο.
Στο 65΄ ήταν η σειρά του Άλισον να πρωταγωνιστήσει όταν σταμάτησε την μπάλα στο τετ – α –τετ με τον Μοπέ.

Στο 69΄ η Έβερτον για μία ακόμη φορά φτάνει κοντά στο γκολ, αλλά ο Κόουντι στέλνει από θέση οφ σαϊντ την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και στο 84′ ο φρέσκος (πέρασε ως αλλαγή στο 82΄ στη θέση του Γκόρντον) ΜακΝίλ σουτάρει από καλή θέση, η μπάλα αλλάζει πορεία καθώς κόντραρε στο σώμα του Μίλνερ και ο Άλισον με εκπληκτική ενέργεια στη συνέχεια την έστειλε κόρνερ. Στο 87΄ σε ετοιμότητα ο Πίκφορντ πέφτει σωστά και απομακρύνει από το σουτ του Φιρμίνο.

Ακόμη και στο 5ο΄ λεπτό των καθυστερήσεων, ο κορυφαίος του γηπέδου Πίκφορντ αρνήθηκε το γκολ στην ενέργεια του Σαλάχ που πίστεψε – ματαίως – ότι βρήκε στόχο.

Έβερτον: Πίκφορντ, Πάτερσον, Κόουντι, Ταρκόφσκι, Μικολένκο, Ιγουόμπι, Ονάνα, Ντέιβις (62΄ Γκέϊε), Μοπέ, Γκόρντον (82΄ ΜακΝίλ), Γκρέι

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ (58΄ Μίλνερ), Τσιμίκας (58΄ Ρόμπερτσον), Γκόμες, Φαν Ντάϊκ, Ελιοτ (80΄ Ζότα), Φαμπίνιο, Καρβάλιο (46΄ Φιρμίνο), Σαλάχ, Νούνιες (80΄ Μάτιπ), Ντίας

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα