Έτσι το γύρισε ο Δώνης!

To novasports.gr καταγράφει τις κινήσεις που έκανε ο Γιώργος Δώνης για να πετύχει την... ολική μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι "αιωνίων".

Ψυχολογία

Ο τεχνικός του Τριφυλλιού επικεντρώθηκε αρκετά στο κομμάτι της ψυχολογίας των παικτών. Είχε πολλά τετ α τετ τις προηγούμενες ημέρες, προσπάθησε να βρει τη "ρίζα του κακού" για τις κακές εμφανίσεις και κατάφερε να βγάλει... μπροστά τον πληγωμένο
τους ποδοσφαιρικό εγωισμό.

Συμπεριφορά

Αν και ο Δώνης είναι ένας προπονητής που βρίσκεται κοντά στους παίκτες, η συμπεριφορά του "σκλήρυνε" αρκετά και έδωσε στους παίκτες του να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Τακτικό πλάνο

Σημαντική ήταν και η αλλαγή που έγινε στο τακτικό πλάνο του Γιώργου Δώνη. Έμεινε στην άκρη τόσο το 4-3-3 που δούλευε όλο το καλοκαίρι, όσο και το γνώριμο 3-4-2-1 και στο ντέρμπι επέλεξε σχηματισμό 4-4-1-1 που φάνηκε να ταιριάζει περισσότερο σε αυτό το ρόστερ, "μακιγιάροντας" παράλληλα και αρκετά ψεγάδια που υπάρχουν στο αγωνιστικό προσωπείο της ομάδας του.

Ρίσκο

Η επιλογή του Μπαρτ Σένκεφελντ ήταν ένα μικρό ρίσκο. Ο Ολλανδός στόπερ είχε να αγωνιστεί από τον περασμένο Μάιο σε επίσημο παιχνίδι και μετρούσε τους τελευταίους τέσσερις μήνες μονάχα 45 αγωνιστικά λεπτά και αυτά σε φιλικό ματς.

Ο Δώνης δεν δίστασε να ρίξει στα... βαθιά τον Σένκεφελντ σε ένα παιχνίδι... φωτιά και δικαιώθηκε για την επιλογή του.

Αλλαγή από το ημίχρονο

Δύσκολα κάνει αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο τεχνικός του Παναθηναϊκού. Είναι μέρος της ποδοσφαιρικής του φιλοσοφίας. Προτιμά συνήθως να δώσει λίγο περισσότερο χρόνο στους παίκτες του και μετά να κάνει κάποια κίνηση από τον πάγκο. Στο ντέρμπι έδειξε ότι δεν είναι δογματικός και έβαλε στο παιχνίδι τον εκρηκτικό Περέα, ο οποίος έδωσε την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του.

Καλό διάβασμα

Τούτη τη φορά, ο Δώνης και οι συνεργάτες του είχαν "διαβάσει" άριστα το παιχνίδι της αντίπαλης ομάδας και είχαν προβλέψει κάθε κίνηση που θα έκανε ο Μαρτίνς. Περιόρισαν τα ατού των "ερυθρόλευκων", έκλεισαν τους χώρους και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους. Παράλληλα ο προπονητής των Πράσινων έκανε τις σωστές κινήσεις από τον πάγκο και βοήθησε την ομάδα του σε σημαντικά σημεία του αγώνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα