“Προνόμιο η συνεργασία με Ζήση, αλλά απόψε είναι η δική μας στιγμή” (video)

Ο Λούκα Μπάνκι υπογράμμισε στην κάμερα των καναλιών Novasports και τον Ορέστη Συντελή, πως η ΑΕΚ θα πρέπει να παρουσιαστεί πανέτοιμη στη ρεβάνς με την Μπάμπεργκ, ώστε να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Παράλληλα, ο Ιταλός προπονητής αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον φίλο του Νίκο Ζήση, ο οποίος επιστρέφει στο ΟΑΚΑ,
όμως εξήγησε πως παρά τους δεσμούς που τους συνδέουν, θέλει να τον κερδίσει.

«Πρώτα απ’ όλα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί είναι κρίσιμο παιχνίδι, το οποίο συνδέει όχι μόνο τεχνικά και τακτικά θέματα, αλλά και συναισθηματικά. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να παίξουμε ο ένας για τον άλλον και να είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε μια δύσκολη στιγμή γιατί παίζουμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Είναι αδύνατο να μην κάνουμε λάθη σε 80 λεπτά τόσης έντασης. Πιστεύω ότι υπάρχουν σημαντικές λεπτομέρειες που μπορούμε να βελτιώσουμε και να διορθώσουμε. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να σκεφτούμε ότι η Μπάμπεργκ είναι μία από τις δυνατότερες ομάδες της διοργάνωσης. Σίγουρα μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Για το αν θεωρεί πως ένα από τα «κλειδιά» της αναμέτρησης θα είναι ο περιορισμός του Ράις: «Ο Ράις είναι εξαιρετικός παίκτης, όλοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά όπως έχω πει διαθέτουν πολλά “όπλα”, πολλούς παίκτες που μπορούν να κρίνουν το παιχνίδι. Για τον λόγο αυτό θα χρειαστεί για ακόμη μία φορά συγκέντρωση για 40 λεπτά στην άμυνα και καλές επιλογές στην επίθεση».

Για τον Νίκο Ζήση με τον οποίο είχε συνεργαστεί στη Σιένα και τη Μπάμπεργκ: «Πρώτα απ’ όλα πιστεύω πως αποτελεί προνόμιο για εμένα, για κάθε προπονητή και παίκτη που είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν μέρος της καριέρας τους με τον Νίκο. Είναι ξεχωριστός άνθρωπος πέρα από σπουδαίος μπασκετμπολίστας. Συνδυάζει τις αξίες ενός σπουδαίου ανθρώπου που βοηθούσε την ομάδα σε κάθε σημείο. Μέσα στο γήπεδο, εκτός παρκέ, στα αποδυτήρια και κατά τη διάρκεια των χρόνων έγινε ολοένα και καλύτερος. Έφτασε να γίνει ένα πραγματικό είδωλο για το ελληνικό μπάσκετ παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το πέρασε εκτός Ελλάδας. Όταν μιλάς με ανθρώπους από όλη την Ευρώπη, τον περιγράφουν σαν ένα δείγμα σπουδαίου ανθρώπου και απίστευτου μπασκετμπολίστα. Από την εμπειρία μου μοιραστήκαμε τρία χρόνια στη Σιένα, όταν ήμουν βοηθός προπονητή και κατακτήσαμε πολλούς τίτλους μαζί. Ζήσαμε απίστευτες στιγμές, αλλά όπως έχω πει τον εκτιμώ όχι μόνο για την ποιότητα του ως μπασκετμπολίστα, αλλά πρώτα απ’ όλα ως άνθρωπο. Είδα την οικογένεια του, έχει μεγαλώσει. Έχει τρία πανέμορφα παιδιά και μία εκπληκτική σύζυγο. Είναι πολύ ωραίο ζευγάρι το οποίο μοιράζεται την αγάπη του με όλους. Είχα ακόμη μία ευκαιρία στην Μπάμπεργκ και ήταν απίστευτα το να συνεργαστώ ξανά μαζί του. Ο Ντάνιελ Χάκετ προσπάθησε να με πείσει πριν καν δεχτώ την προσφορά. Εννοώ ότι από τη στιγμή που δέχτηκα τηλεφώνημα από τη Μπάμπεργκ, δεν με ένοιαζε να συζητήσω τις λεπτομέρειες. Για εμένα ήταν μια ακόμη ευκαιρία να μοιραστώ μερικές μέρες μαζί του, να περάσω μερικές στιγμές μαζί του και ήταν απίστευτα. Διότι είτε να μιλάς για μπάσκετ είτε για τη ζωή γενικότερα, είναι απίστευτος άνθρωπος. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω μοιραστεί αρκετές στιγμές της καριέρας μου μαζί του. Του εύχομαι τα καλύτερα, αλλά αναμένω να τον νικήσω».

Αν τον είχε μπροστά του, τι θα ήθελε να του πει; «Εύχομαι τα καλύτερα στον Νίκο, εύχομαι να κάνουμε διακοπές μαζί το καλοκαίρι, αλλά απόψε είναι η δική μας στιγμή και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό παρά την φιλία μας. Όταν παίζεις τέτοια παιχνίδια δεν θες να αντιμετωπίζεις φίλους γιατί είτε χάσεις, είτε κερδίσεις στο τέλος πάντα είναι δύσκολα».
Keywords
Τυχαία Θέματα