Εθνική ομάδα: Πρόβα EURO με τρεις στόπερ!

Μια εβδομάδα δουλειάς με πολλή πολλή τακτική και βίντεο-αναλύσεις από τον Γκουστάβο Πογέτ και τους παίκτες του έφτασε στο τέλος της και πλέον οι διεθνείς μας καλούνται να καταθέσουν στο χορτάρι όλα όσα διδάχτηκαν από τον Ουρουγουανό τεχνικό για το ματς με τη Γαλλία.

Ένα ματς πρόβα-EURO, καθώς σε περίπτωση που η εθνική μας ομάδα προκριθεί στην τελική φάση, τότε στα γήπεδα της Γερμανίας θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο ποιοτικούς αντιπάλους και η Γαλλία

είναι ο ποιοτικότερος όλων στην “γηραιά ήπειρο”. Συνεπώς το σημερινό παιχνίδι έχει μόνο οφέλη για την ομάδα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γκουστάβο Πογέτ (ο οποίος δεν θα είναι στον πάγκο λόγω της αποβολής του στο ματς με την Ολλανδία), έχει ξεκάθαρη ιδέα για το τί θέλει να κάνει. Η βασική του σκέψη είναι να παρατάξει την ομάδα με τρεις στόπερ και έξι ποδοσφαιριστές κέντρου που θα κάνουν πολλές δουλειές στο γήπεδο, ενώ θέλει και αρκετό ύψος γιατί πρόκειται για μια ομάδα με ψηλά και δυνατά κορμιά που πρέπει να ματσαριστούν, ειδικά στις στατικές φάσεις.

Άρα μιλάμε για ένα σύστημα 5-4-1 σε φάση άμυνας και 3-6-1 σε φάση επίθεσης. Γενικά έχει δοκιμάσει αρκετούς παίκτες στις ασκήσεις τακτικής και αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα έχοντας όμως στο μυαλό του και το ματς του Μαρτίου με αντίπαλο το Καζακστάν.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε αποδεσμεύτηκαν οι Μπάλντοκ και Τσιμίκας, οι οποίοι είναι στο όριο. Απόντες θα είναι οι Μάνταλος και Κουρμπέλης που είναι τιμωρημένοι, ενώ ο Σιώπης, κατά πάσα πιθανότητα θα προφυλαχθεί και επειδή είναι στο όριο αλλά και επειδή εξαιτίας ενός μικρού τραυματισμού δε θα μπορούσε να παίξει για περισσότερα από 20 λεπτά. Απών φυσικά και ο Γιάννης Παπανικολάου που τραυματίστηκε, ενώ προστέθηκαν στην αποστολή οι Ζέκα και Τσιγγάρας,

Συνεπώς, με όλα αυτά τα δεδομένα, μια πιθανή ενδεκάδα είναι με τον Βλαχοδήμο στο τέρμα, τους Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Ρέτσο στόπερ, τον Ρότα δεξιά και τον Γιαννούλη αριστερά στην άμυνα. Δύο κεντρικά χαφ, οι Γαλανόπουλος και Μπουχαλάκης, δεξιά ο Μασούρας, αριστερά ο Μπακασέτας και στην κορυφή της επίθεσης ο Ιωαννίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα