Εθνική ομάδα: Η βιαστική απάντηση δημιουργεί προηγούμενο

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας και συμφωνώντας ή διαφωνώντας (δεν έχει καμία σημασία η θέση που πήρε) στη διαχείρισή του από τον ομοσπονδιακό δημιουργεί δεδικασμένο.

Όταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας παίρνει θέση στην επιλογή να μείνει ο Φορτούνης εκτός ομάδας στα τελευταία ματς, οφείλει όταν ερωτηθεί στο μέλλον για οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή του αντιπροσωπευτικού

συγκροτήματος να απαντά με τον ίδιο ξεκάθαρο τρόπο.

Το τι θα λέει στην απάντησή του θα είναι –προφανώς- όσο εμπεριστατωμένο ήταν αυτό που ανέφερε για τον μέσο του Ολυμπιακού. «Δικαιώθηκε ο Πογιέτ για την επιλογή του» απάντησε ο κ. Μπαλτάκος μετά από σχετική ερώτηση. Δεν απέφυγε να πάρει θέση, ούτε και πήρε αυτή που όφειλε δια του ρόλου του, να απαντήσει πως ο προπονητής είναι ο μόνος υπεύθυνος να σχολιάσει κάτι τέτοιο.

Καλώς πήρε θέση. Μόνο που τώρα είναι υποχρεωμένος να παίρνει σε οποιοδήποτε ερώτημα αφορά συγκεκριμένο πρόσωπο στην ομάδα γιατί σε ενδεχόμενη απάντηση «ουδέν σχόλιο» θα πρέπει να του υπενθυμίζεται ότι η επιλογή του στο παρελθόν ήταν διαφορετική.

Τα παραπάνω ανήκουν στην ουσία του θέματος. Αυτή είναι ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σχολιάζει τις επιλογές του προπονητή.

Πάμε τώρα και στα δευτερεύοντα της υπόθεσης. Προφανώς και είναι δικαίωμά του να έχει οποιαδήποτε άποψη σχετικά με οποιοδήποτε θέμα. Μια μικρή ένσταση όμως. Η δικαίωση του προπονητή για την μη επιλογή Φορτούνη (όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ) ήρθε επειδή νικήσαμε την Ιρλανδία εντός έδρας και χάσαμε αξιοπρεπώς στη Γαλλία;

Συμπερασματικά δηλαδή, αν ο Φορτούνης ήταν στην ομάδα σε αυτά τα δύο ματς, θα τα χάναμε πανηγυρικά και τα δύο; Οι ίδιοι οι προπονητές-αθλητές, όσοι εμπλέκονται πραγματικά στον πρωταθλητισμό και ο κ. Μπαλτάκος τους γνωρίζει πολύ καλά, φωνάζουν ότι δεν πρέπει να κρίνονται από ένα ή δύο ματς.

Άρα ο Πογιέτ δικαιώθηκε επειδή πήρε μια νίκη σε δύο ματς; Η αν δεν κερδίζαμε την Ιρλανδία θα έβγαινε και θα έλεγε ότι ο προπονητής δεν δικαιώθηκε με την επιλογή να αφήσει έξω τον Φορτούνη;

Ο Πογιέτ, όπως και κάθε προπονητής δικαιώνεται στο τέλος της όποιας θητείας-προσπάθειας. Αν η εθνική περάσει στην τελική φάση θα δικαιωθεί επειδή πέτυχε τον στόχο. Αν όχι δεν θα δικαιωθεί. Αυτό δε θα σημαίνει ότι απέτυχε, απλά γιατί παίζουν κι άλλοι και δεν παίζουμε μόνοι μας.

Υ.Γ. Η σύγκριση με τις επιλογές Στολτίδη και Ζήκου από τον Ρεχάγκελ χρησιμοποιήθηκαν από τον κ. Μπαλτάκο ως επιχείρημα για την ενίσχυση της άποψης ότι αντίστοιχα δικαιώθηκε τώρα ο Πογιέτ.
Μικρή λεπτομέρεια ότι ο Ρεχάγκελ κρίθηκε έτσι κατακτώντας το Euro και όχι νικώντας την Ιρλανδία…

Keywords
Τυχαία Θέματα